Η κακοκαιρίας της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 ήταν αρκετά αισθητή και στην Τήνο. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και άλλες ζημιές στο νησί, πάντως άφησε ένα ενθύμιο με πολλαπλούς αποδέκτες και πολλά νοήματα.

Από τους πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στο νησί ένας κτύπησε και τον μαρμάρινο Σταυρό που δεσπόζει στην Κορυφή του Εξωμβούργου. Στήθηκε από έτος1900 στήθηκε στην κορυφή, εκεί όπου υπήρχε παλιά το εκκλησάκι της Αγ. Ελένης, ο μεγάλος μαρμάρινος Σταυρός, για να δεσπόζει σε όλο το νησί.

Μπορεί και να είναι ένα σημάδι για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που πλησιάζει και ο Τίμιος Σταυρός μετατρέπεται από φονικό όργανο σε σύμβολο αγάπης και μέσον σωτηρίας.

Πολλές καταστροφές μικρές ή μεγάλες εκτός από τη θλίψη και τον πόνο που φέρνουν, έχουν και τα δικά τους μηνύματα. Τη θλίψη και τη στεναχώρια την αισθανόμαστε και την εκφράζουμε. Μακάρι να μπορούμε να συλλάβουμε και τα διδακτικά νοήματα αυτών των μικρών ή μεγάλων καταστροφών.

www.kantam.gr


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.