Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου η δράση "Keep Aegean Blue" στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αποστολής υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Στο νησί μας ο εθελοντικός καθαρισμός έγινε στην παραλία του Αγίου Φωκά καθώς και στην Αγκάλη. H δράση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα "All for Blue" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου Αντιδήμαρχος Τήνου και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" του Γιώργου Χατζημάρκου.



Στην προσπάθεια αυτή για καθαρότερες παραλίες στο νησί μας, βοήθησαν ο Δήμος Τήνου και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σιώτος, o Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαρίας Γιαννησόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κορνάρος, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπως και μαθητές από το 1ο και 3ο Δημοτικό, το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, το Νηπιαγωγείο της Στενής, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου και τα Λύκεια του νησιού μας.



Αξίζει να αναφερθεί ότι από την παραλία του Αγίου Φωκά μαζεύτηκαν περίπου 400 κιλά σκουπίδια.

Πριν τον καθαρισμό των παραλιών, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Λυκείων, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των Λυκείων και της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου.



Πολύτιμη ήταν η εθελοντική βοήθεια των δυτών από την Τήνο και τη Μύκονο, που έπεσαν στο βυθό των παραλιών για να βγάλουν όποια απορρίμματα βρίσκοταν σε αυτόν.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.