Ο Ραφαήλ Μωραΐτης (Ραφιός), ενεργός πολίτης, με όραμα και αγάπη για την Τήνο την οποία υπηρέτησε ως νομαρχιακός σύμβουλος, ως πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου αλλά και ως έπαρχος, από σήμερα αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό μέλος της μεγάλης οικογένειας της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Ενδεικτικά κάποια από τα έργα του κου Μωραΐτη ως Έπαρχος Τήνου είναι:
  • Περιφερειακός: Σύνδεση με Παναγία και Γεφύρι Αγίας Παρασκευής
  • Φράγμα Βακέτας
  • Επέκταση Κέντρου Υγείας
  • Ασφαλτόστρωση Κιόνια Αγία Μαρίνα
  • Γενική Επισκευή Γυμνασίου Τήνου
  • Συντήρηση Επισκευή Σχολείων Πύργου - Στενής - Τήνου - Καλλονής
  • Περιφερειακοί δρόμου: Βεναρδάδου - Μαρλά - Πλατειά - Καλλονής


Ο αγώνας για μια καλύτερη Τήνο, δεν έχει τελειωμό. Κάποτε λέγανε και γράφανε: “Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και οι Τηνιακοί την Αθήνα”, τότε που οι μαρμαράδες προπάτορές μας, ομόρφαιναν, δρόμο-δρόμο την πρωτεύουσα, τέλη του 19ου αιώνα. 

Μπορούμε και πάλι, όλοι μαζί, Επαρχείο, Δήμος, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά την αγαπημένη μας Τήνο. Να την παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές, πιο δυνατή, πιο ανθρώπινη και κυρίως προστατευμένη από ό,τι απειλεί την μοναδικότητά της.               


Βιογραφικό Ραφαήλ Μωραΐτη

Ο Ραφαήλ Μωραΐτης γεννήθηκε στην Στενή Τήνου στις 14 Οκτώβρη  1949.
Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στη Στενή και το τότε Γυμνάσιο και Λύκειο στη Χώρα.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα. Από το 1976 είναι Συμβολαιογράφος Τήνου.

Εκλέχτηκε  Νομαρχιακός  Σύμβουλος το 1982 με το παλαιό σύστημα και με το νέο, από το 1994 μέχρι την κατάργηση του θεσμού.  Διετέλεσε πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου και έπαρχος Τήνου από το 2003 μέχρι και την κατάργηση του θεσμού το 2010. 

Με την ιδιότητα του Νομαρχιακού Συμβούλου συμμετείχε στην Διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου για οκτώ  χρόνια, σε διάφορες επιτροπές καθώς και στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων.

Διετέλεσε δυο φορές μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου και, με την ιδιότητά του αυτή, έγινε πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλης Χαλεπάς». Επίσης διετέλεσε μέλος της Δ.Ε του Κ.Υ. Τήνου, πρόεδρος αθλητικού σωματείου, διαφόρων φιλανθρωπικών και πολιτιστικών  σωματείων και  της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΝΟΥ»

Είναι παντρεμένος με την Φραγκίσκα Ιωάννη Συριανού και έχουν δυο  παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.