Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του, στην περιφέρεια.

> Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Τήνος

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαΐου (ώρα 10:00)

Διήμερο επιμορφωτικό και βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2281088774 και μέσω email στο graype@dide.kyk.sch.gr.

Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα 18:30)

• «H τέχνη και το μέλλον της παράδοσης»

Συνομιλία με ζωντανούς θρύλους της τηνιακής μαρμαροτεχνίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνομιλία και κατάθεση εμπειριών από παλαιούς αλλά και νεότερους μάστορες της τηνιακής μαρμαροτεχνίας καθώς και προβολή μικρού μήκους συνεντεύξεων, με πρωταγωνιστές παλιούς και νέους τεχνίτες του μαρμάρου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.