Τέσσερα(συν ένα) στοιχεία ! 4 ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΡΗ
Απολογισμός πρώτης Συνάντησης 1 – 5 Μαΐου, Μέσα Μέρη, Τήνος

Αγαπητοί φίλοι,

Η πρώτη συνάντηση του ΚΟΙΝΩΝΩ ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Μάϊου.
Το ΚΟΙΝΩΝΩ εγκαινίασε το δεύτερο μέρος του τριπτύχου των “Κήπων”, με τον θεματικό κύκλο “Τέσσερα φυσικά – συν ένα – στοιχεία”, προσκαλώντας επισκέπτες από διαφορετικά πεδία της επιστήμης και της τέχνης, σε μια σειρά δράσεων στα μονοπάτια της Μέσα Μεριάς της Τήνου.

Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο του νησιού μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις και ξεναγήσεις, ανοιχτές στο κοινό, ανακαλύπτοντας έτσι τον πλούτο του μοναδικού τοπίου της Τήνου, ενώ εισηγήσεις, επισκέψεις, και μουσικές παρουσιάσεις πλαισίωσαν τις περιηγήσεις.

Με την υποστήριξη των χορηγών μας και την συμμετοχη των 80 φιλοξενούμενων ! συμμετεχόντων, καταγράψαμε και δημιουργήσαμε το υλικό για τις καλλιτεχνικες παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην πρώτη θεματική ενότητα ΓΗ.

Παράλληλα, καταφέραμε να βάλουμε την Τήνο στον χάρτη των προορισμών που αξίζει κανείς να επισκεφθεί πέραν του καθιερωμένου κυκλαδίτικου καλοκαιριού, αφού πολλοί από τους επισκέπτες υποσχέθηκαν να ξανάρθουν στο νησί μας στα πλαίσια των επόμενων δράσεων του ΚΟΙΝΩΝΩ, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.


Καθόλη  τη  διάρκεια  των  διαδρομών,  πραγματοποιήθηκε  επιτόπια  έρευνα  του  Ε.Κ.Κ.Ε  καθώς  και καταγραφή υλικού με σκοπό τη δημιουργία ντοκιμαντέρ από την ομάδα Διάπλαση (Ίδρυμα της Βουλής).

Εισηγητές: Τέος Ρόμβος (συγγραφέας, μεταφραστής, εκδότης), Χαρά Πελεκάνου (εκπαιδευτικός), Όλγα Καραγιάννη και Αλέξανδρος Μαβής (Andros Routes), Σπύρος Κοντόπουλος (αρχιτέκτονας, θεωρητικός), Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, Βίκυ Βλάχου (αρχαιολόγος), Μιχάλης Σκλάβος (αρχαιολόγος), Χάρης Κουτελάκης (αρχαιολόγος, ιστορικός), Μάνος Μπαζάνος (γεωπόνος, ερευνητής), Νίκος Μπένος Πάλμερ (μαρμαρογλύπτης), Φίλοι του Φάρου Λιβάδας, Μαρία Γρυπάρη (Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων), Σταυρούλα Μαστρογιάννη
Καλλιτέχνες !θεωρητικοί: Μαρία Λύμπουρα, Άγγελος Σχίζας, Ελένη Ρίγα, Florent Frizet, RE.FE.PE Ξεναγοί: Άρης Λεοντάρης (γεωλόγος!μηχανικός), Μάνθος Πρελορέντζος, Γιάννης Βιδάλης

Μουσικοί: Φιστικί Σαλόνι, Βασίλης Παπασταμόπουλος, Γιάννης και Ελένη Ασημομύτη Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.): Δρα Όλγα Τσακηρίδη και Όλγα Παπαλιού, Αλεξανδροπούλου Μ., Λουράντου Μ. και Σκοτώρη Δ. Καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού: ομάδα Διάπλαση (Ιδρύματος της Βουλής) Μάγειρες: Άγγελος Πέτροβας
Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε αυτό το
εγχείρημα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Σύλληψη/ Καλλιτεχνική διεύθυνση
Χρήστος Αρτέμης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.