Γράφει η Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου
Αντιδήμαρχος Τήνου 
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου

Έχω συνηθίσει να δίνω στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία και να προειδοποιώ για τα μελλούμενα.

Μετά λοιπόν τα εγκαίνια, τη δυναμική παρουσία και την επιτυχία του TINOS TRAILS στα Τηνιακά δρώμενα, όταν έγκριτα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα εξαίρουν τη δουλειά που έχει γίνει και την προοπτική της, όταν το όραμα παίρνει σάρκα και οστά και μας κάνει περήφανους, κάποιοι πλην της λάσπης τους βάζουν τα χεράκια τους και βανδαλίζουν τους πασσάλους που είναι καλαίσθητα τοποθετημένοι στα μονοπάτια μας.

Αρκεί να πούμε ότι η αφαίρεση της ετικέτας από τους πασσάλους είναι αδύνατο να γίνει με άλλο τρόπο πλην της παρέμβασης της ανθρώπινης αθλιότητας!

Κατά καιρούς πολλοί έχουν ασχοληθεί να αναλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και σε επιστολές κατά του εγχειρήματος. Αυτό μας εξάπτει τη φαντασία ως προς το ποιος μπορεί να έκανε αυτό το ατόπημα.

Αυτοί που μέσω των βανδαλισμών δείχνουν τον πολιτισμό και τη κουλτούρα τους, που δρουν ως τυφλοπόντικες το βράδυ προσπαθώντας να καταστρέψουν ότι έχει δημιουργηθεί με κόπο και αγάπη για τον τόπο μας θα με βρουν απέναντί τους. Εμένα και όσους πιστεύουμε ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία. Θα πράξουμε τα δέοντα!Αυτό σημαίνει αφενός μεν ότι ο απλός κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να γίνει πραγματικός φρουρός των μονοπατιών, αφετέρου ότι στο επόμενο κρούσμα βανδαλισμού θα ασκηθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας σύμφωνα με το άρθρο 382 του Ποινικού Κώδικα μιας και σύμφωνα με την παρ. 2 περ. α) του άρθρου αυτού πρόκειται για πράγμα που χρησιμεύει για το κοινό όφελος όπως επίσης σύμφωνα με την παρ.4 του ίδιου άρθρου πρόκειται για αντικείμενο τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτο και στην εγκατάλειψη ένα έργο υψηλών προδιαγραφών όπως είναι αυτό των μονοπατιών, αλλά θα προϋπολογίσουμε επιπλέον κόστος συντήρησης.

Τα μονοπάτια μας συντηρήθηκαν για να μας οδηγήσουν πιο κοντά στην ενέργεια και την ομορφιά της Τηνιακής φύσης. Αυτό δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί.

Λυπάμαι, αλλά περισσότερο θυμώνω που μερικοί άνθρωποι είναι τόσο μικροί!!!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.