Σήμερα 22 Μαΐου 2019 αρχίζουν οι εργασίες της Συνάντησης της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος με τους Καθολικούς Εφημερίους Ελλάδος. Επτά Αρχιερείς και 32 ιερείς θα είναι παρόντες στη  Συνάντηση αυτή και από μαζί θα μελετήσουν την νέα ποιμαντική για τη νεολαία με τη βοήθεια του ειδικού σε θέματα νεολαίας ιερομονάχου Σαλεσιανού π. Fabio Matard και με βάση το Συνοδικό Κείμενο της Συνόδου των 350 Επισκόπων από όλο τον κόσμο που συνάχθηκαν στη Ρώμη τον περασμένο Οκτώβριο και μελέτησαν προτάσεις για μία σύγχρονη ποιμαντική για τη νεολαίας.

Θα μελετηθεί επίσης η επιστολή που έστειλαν από τη Ρώμη οι Συνοδικοί πατέρες με τη λήξη της Συνόδου και η οποία είναι μία σύντομη, περιεκτική και φιλική επιστολή που εντυπωσίασε όσους νέους την διάβασαν ή την άκουσαν.

Ο π. Fabio θα παρουσιάσει στην ολομέλεια τρεις εισηγήσεις στην ολομέλεια, συζητήσεις σε ομάδες και παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ολομέλεια και διάλογος.

+N

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.