Σταθεροποιητικές τάσεις, ίσως και οριακή μείωση, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικές μεταβολές, παρατηρούνται στις τιμές μίσθωσης πολυτελών εξοχικών κατοικιών φέτος στα δημοφιλέστερα νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, η Τήνος παρουσιάζει μειώσεις για τον μήνα Αύγουστο και Ιούλιο της τάξεως του 30% και 10 – 15 % αντίστοιχα αλλά αυξήσεις στις τιμές για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Γενικότερα διαπιστώνεται τάση επέκτασης της καλοκαιρινής σεζόν, στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σύμφωνα τουλάχιστον με την έως τώρα πληρότητα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Δικτύου, Θέμης Μπάκας, η εικόνα της σταθεροποίησης των τιμών αποδίδεται στις εκτιμήσεις για μειωμένη, σε σχέση με την περσινή, τουριστική κίνηση και στο γεγονός ότι υφίσταται ικανοποιητική προσφορά εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και με σήμα το Ε.Ο.Τ. καθώς δεν είναι λίγοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες που τα τελευταία χρόνια μισθώνουν την εξοχική τους κατοικία με στόχο να εξοικονομήσουν έσοδα για την συντήρηση και τη πληρωμή φόρων και δανείων που βαρύνουν το ακίνητο.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στη χώρα μας, στόχευσαν στην τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων που αγόρασαν μειώνοντας το κόστος ανά διανυκτέρευση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.