Για πέμπτη χρονιά διοργανώθηκε και φέτος στη Τήνο, το Tinos Food Paths (TFP), ένα γευστικό «γέννημα» των ντόπιων, στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Το φετινό TFP, που βασίζεται στην διατροφική παράδοση του νησιού, ξεκίνησε τη Κυριακή 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου. Στον σχεδιασμό του Tinos Food Paths πρωταγωνιστούν απλοί άνθρωποι-αυθεντικά δείγματα του τοπικού λαϊκού πολιτισμού- και ακολουθούν σεφ και μάγειροι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι παραγωγοί, γευσιγνώστες, ειδικοί στο λάδι, στα αποστάγματα, στο κρασί, τη μπύρα, στα αλλαντικά και στα παστά, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, μπλόγκερς...


Πέρυσι ο Ταραμπάδος, φέτος ήταν η Καλλονή που κέντρισε το ενδιαφέρον του Tinos Food Paths. Παραδοσιακός ξυλόφουρνος, χαμογελαστοί άνθρωποι και καλοσυνάτοι, αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που έκαναν την Καλλονή «κέντρο» του νησιού αυτό το 7ήμερο.

Το γαστρονομικό πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκίνησε στην παλιά ψαραγορά της Χώρας με Μαμαλάκη, Παρλιάρο και πολλούς άλλους γνώστες της γαστρονομίας όπου μετέδωσαν στο κοινό το δικό τους πνεύμα για τη μυσταγωγία στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα. Μπαρ-τέντερς και ο εταίρος στην Ελλάδα του διεθνούς οργανισμού Difford's Guide πρωτοτύπησαν με ένα εργαστήριο αιγαιακών ποτών και αποσταγμάτων, δημιουργώντας κοκτέιλς τα οποία επιχειρούν να καθιερώσουν στην Ελλάδα και να προωθήσουν στη διεθνή αγορά.

Το TFP λοιπόν, είναι ένα ταξίδι στην Τήνο των γεύσεων, της έμπνευσης, του Πολιτισμού και της παράδοσης. Ένα ταξίδι που δείχνει ότι, όταν οι τοπικές κοινωνίες τολμούν, δημιουργούν και κερδίζουν…

Σύντομα νεότερη ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπως μας το παραχώρησαν οι φίλοι μας, Γιάννης και Βαγγέλης Φραμπασχάλης (Photo4Frame) που αφιλοκερδώς έδωσαν άλλη διάσταση στην όλη διοργάνωση με τις εξαιρετικές υπηρεσίες φωτογράφισης που διαθέτουν.Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.