Εξωραϊστικός Σύλλογος Σμαρδακίτου Τήνου
Εκδρομή – Προσκύνημα στον Άγιο Αντώνιο της Παδούης

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση εκδρομής–προσκυνήματος στον Άγιο Αντώνιο, στην Πάδοβα της Ιταλίας.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 έως και τηΔευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και θα έχουμε την ευκαιρία εκτός από το προσκύνημα στον Άγιο Αντώνιο στην Πάδοβα, να επισκεφθούμε την πόλη του Μιλάνο, της Βερόνας καθώς επίσης και τη λίμνη Κόμο.Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στα 385 ευρώ και περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, τρεις διανυκτερεύσεις σεξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό, όλες τις μετακινήσεις με πούλμαν καθώς επίσης και ξεναγό. Να σημειωθεί πως για τους ενδιαφερόμενους από Τήνο, θα υπάρξει συνεργασία του συλλόγου με πρακτορείο του νησιού προκειμένου να μειωθεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (50 θέσεις), παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε το συντομότερο δυνατό τη συμμετοχή σας και έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής:

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΜΙΛΑΝΟ  - ΠΑΝΤΟΒΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Πάντοβα. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση σο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:ΠΑΝΤΟΒΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ – ΒΕΡΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, και προσκύνημα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Αργά το  απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση.  Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Χρειάστηκαν 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι ο 5ος  μεγαλύτερος  Καθεδρικός Ναός στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.

Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία dellaScala.  Αναχώρηση για τη μαγευτική λίμνη Κόμο, η φυσική ομορφιά της οποίας αποτέλεσε διαχρονική πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς, ποιητές και συνθέτες, ενώ οι επώνυμοι απολαμβάνουν τη ζωή στις αριστοκρατικές βίλες τους. Θα επισκεφθούμε την πόλη  του Κόμο που  είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βορείου Ιταλίας και  αποτελεί ένα πολυτελές προάστιο του Μιλάνου, που προσφέρει χαλάρωση και αναψυχή. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι.

Πτήσεις
25 Οκτωβρίου ’19 ΑΖ 725 Αθήνα – Μιλάνο        15.10    16.45
28 Οκτώβριου ’19 ΑΖ 726  Μιλάνο – Αθήνα        10.25    13,50

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων:
Δασύρας Αντώνιος τηλ: 6987855304, email: adasyras@hotmail.com
Κρητικός Ρέμος τηλ: 6974200556

Φιλικά,
Δ.Σ. Σμαρδακίτου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.