Ξεκινάμε δουλειά. Χωρίς καθυστέρηση. Με πολύ κέφι. Με τη δύναμη που μας έδωσε η στήριξή σας. Γι’ αυτό επιστρέφουμε πίσω σε σας. Για να συζητήσουμε, για να καταγράψουμε τις ανάγκες και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα. Γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ!

Από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές έγιναν συναντήσεις με υπαλλήλους του Επαρχείου Τήνου και του Κτηνιατρείου προκειμένου να γίνει μια καταγραφή προβλημάτων.

Βασικό θέμα η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Το φαινόμενο αυτό το αντιμετωπίζουν όλες οι υπηρεσίες και ήταν αντικείμενο συνομιλίας μας με τον επανεκλεγέντα Έπαρχο Πάρου και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς . Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας κ. Ευμορφία Αριστείδου μιας και είναι σημαντικό να προβλεφθούν θέσεις για το Επαρχείο Τήνου για τον κύκλο της κινητικότητας που επίκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Με τον κ. Μπιζά συζητήθηκε επίσης ο κοινός μας αγώνας κατά των αιολικών και η πορεία τόσο των Δικαστικών Ενεργειών όσο και των μέχρι σήμερα δράσεων και ο συντονισμός τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε τόσο με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κ. Αδαμαντία Συμεοπούλου για ενημέρωση αναφορικά με κάποια από τα έργα που επίκεινται στο νησί (οδικό δίκτυο, ασφαλτικά, προστατευτικές μπάρες, ηλεκτροφωτισμός) όσο και με το διευθύνοντα σύμβουλο του αναδόχου του έργου, καθώς και με την κ. Νικολέττα Δελασούδα, (από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων της Περιφέρειας) αναφορικά με τους καθαρισμούς λαγκαδιών και τη χορτόκοψη.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα θα δοθεί, με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Περιφέρειας για την ανεύρεση λύσης σχετικά με τους «ορφανούς» δρόμους. Δηλαδή τους δρόμους αυτούς που υπάρχουν μεν αλλά είτε έγιναν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δεν περιβλήθηκαν τον τύπο ενός Προεδρικού Διατάγματος που να τους καθορίζει ως Επαρχιακούς, είτε εξυπηρετούν ανάγκες κοινής ωφέλειας (δρόμος προς ελικοδρόμιο) και δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν γιατί δεν ανήκουν ούτε στο Δήμο ούτε στην Περιφέρεια.

Επίσης έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία και το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί συνάντηση με τον κ. Γεώργιο Παπαμανώλη υπάλληλο της Περιφέρειας και αρμόδιο στο τμήμα που έχει επιφορτιστεί τις μετακινήσεις των μαθητών. Αντίστοιχη επαφή έγινε και με το ΚΤΕΛ της Τήνου στην προσπάθεια εναρμόνισης των αναγκών με την καινούργια νομοθεσία που επιβάλει συνοδούς και ειδικά καθίσματα για μετακινήσεις μαθητών μέχρι τη Δευτέρα Τάξη των Δημοτικών Σχολείων.

Συνάντηση έγινε και με τους μελισσοκόμους της Τήνου και εκτενής αναφορά των προβλημάτων τους σε σχέση και με την υπ' αριθμ. 1/2019 Πυροσβεστική Διάταξη. Αμέσως μετά υπήρξε επικοινωνία με τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης στην προσπάθεια συντονισμού ενεργειών προς την κατεύθυνση ανεύρεσης λύσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.