Ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου 29/6, στις 8, η πρώτη εβδομάδα της Νοοτρόφου Τήνου με τη διάλεξη της Daniel Gwyn: ‘Family Dramas: conflicts within intimate relationships in Shakespeare's Tragedies and what they tell us about wider social struggles.’

«Οικογενειακά δράματα: συγκρούσεις εντός διαπροσωπικών σχέσεων στις τραγωδίες του Σαίξπηρ και αντανάκλασή τους σε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες».

Τα δυο προηγούμενα βράδια τέθηκε το θέμα του πολέμου και οι ανθρώπινες κοινωνίες διαχρονικά (από την Margaret MacMillan) και η διαμάχη μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων (από τον Avi Shlaim). Το Σάββατο η Daniel Gwyn Θα επικεντρωθεί στο πώς ο Σαίξπηρ απεικονίζει τις οικογενειακές σχέσεις και πώς το «μικρό θέατρο» της οικογενειακής ζωής μπορεί να αντικατοπτρίζει ευρύτερες πολιτικές εντάσεις και κοινωνικές ανησυχίες.

Οι οικογενειακές συγκρούσεις συχνά εκρήγνυνται σε καιρούς πολιτικής ή κοινωνικής μετάβασης και η ομιλήτρια θα αναλύσει τον τρόπο που αυτό το θέμα παρουσιάζεται στον Σαίξπηρ, με επιλεγμένες σκηνές από τις τραγωδίες του. Στόχος της είναι να δείξει πώς η μετατόπιση της εστίασης από τους μεμονωμένους τραγικούς ήρωες στις σχέσεις τους ανοίγει νέους τρόπους κατανόησης της πολύπλοκης και πολυδιάστατης δυναμικής των τραγωδιών.

Η Ντάνιελ Γκούιν είναι οικογενειακός θεραπευτής που εργάζεται στην Οξφόρδη και δίνει διαλέξεις στην κλινική Tavistock του Λονδίνου. Είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων στον τομέα της. Το τελευταίο της βιβλίο μεταφράζεται: Οικογενειακά δράματα: δυνατότητα οικειότητας και συστήματα στις Τραγωδίες  του Σαίξπηρ, 2019. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις και παρουσιάσεις για τις τραγωδίες του Σαίξπηρ, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η διάλεξη θα δοθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία

Χορηγοί:
Tinos Beach - Fast Ferries

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.