Τρεις μέρες αρκούν για μία κοντινή απόδραση σε κάποιο από τα γραφικά νησιά που απέχουν ελάχιστες ώρες από την Αθήνα. Η Τήνος είναι ένα απο αυτά. Ιδανικός προορισμός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κα Αναστασίας Δεληγιάννη από τους επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού, αναμένουμε αυξημένη τουριστική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς επισκέπτες. Αυξημένη επίσης είναι και η κίνηση ομάδων πεζοπόρων που πεζοπορούν στην Τηνιακή ενδοχώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει ο δεύτερο γύρος καθαρισμού μονοπατιών με αρχή τη Μέση και την ευρύτερη περιοχή του Φαλατάδου.


Γιατί στην Τήνο

Η Τήνος προσφέρει νέα κίνητρα για τους επισκέπτες, που βρίσκουν αφορμές να επιστρέφουν. Εικαστικά, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ διοργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί, με τους κατοίκους να τα αγκαλιάζουν.

Η τέχνη άλλωστε, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Τήνο και αυτό είναι εμφανές από τα μουσεία (Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, Μουσείο Τσόκλη), την αρχιτεκτονική και φυσικά τους περίτεχνους περιστεριώνες.

Οι περιστεριώνες, βρίσκονται στο νησί εδώ και αιώνες, ενώ κάποτε αποτελούσαν σύμβολο ευμάρειας. Οι κάτοικοι πίστευαν ότι όσο πιο περίτεχνοι ήταν, τόσο πιο πλούσιος ήταν ο ιδιοκτήτης τους. Χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των «πιτσουνιών», τα οποία είναι ένα από τα πιάτα που θα συναντήσεις στους καταλόγους αρκετών παραδοσιακών ταβερνών.

Φυσικά, το νησί διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες με άγρια ομορφιά, απομονωμένες και ανοργάνωτες όπως η Απηγανιά και τα Υστέρνια πολυσύχναστες όπως η Κολυμπήθρα και η Ρόχαρη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.