Η αγορά ακινήτων σε κάποια Κυκλαδονήσια συμπεριλαμβανομένου και της Τήνου ήταν το θέμα της εκπομπής «Η Ελλάδα στον κόσμο» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Για το νησί της Τήνου και την αγορά μίλησε ο μεσίτης, κος Γιώργος Σιταράς

Γιώργος Σιταράς, μεσίτης Τήνος

Οι τιμές των ακινήτων είχαν υποχωρήσει έως 50% μέσα στην κρίση αλλά έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν απο τον Χειμώνα του 2018 με την ζήτηση να ανακάμπτει, φέρνοντας ρεκόρ αγορών. Σήμερα αγοράζουν ξένοι ενώ παλαιότερα αγόραζαν ‘Ελληνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τήνος είναι ένα αυθεντικό νησί, ένα ησυχαστήριο με μοναδικά χωριά και ο ίδιος θεωρεί ευλογία την μη ύπαρξη αεροδρομίου.

Στην Τήνο σπανίζουν τα σπίτια για ενοικίαση, τόνισε ο κ. Σιταράς.

Παραδοσιακά σπίτια σε χωριά με θέα κοστίζουν απο 70 έως 140 χιλ. ευρώ αλλά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος αναστήλωσης, πρόσθεσε.

Παραδοσιακά σπίτια στην ενδοχώρα πωλούνται προς 40-50 χιλ. ευρώ αλλά η αναστήλωση μπορεί να φτάσει τις 100 χιλ. ευρώ.

Τέσσερα στρέμματα μεσαίας κατηγορίας με θέα σε θάλασσα πωλείται απο 70 έως 100 χιλ. ευρώ και πάνω στη θάλασσα προς 200 χιλ. ευρώ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.