Η Τήνος είναι ένα από τα νησιά που πρέπει να γνωρίζεις!

Η Τήνος υποδέχεται κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ηρεμία και δροσιά, καθώς το καλοκαίρι οι άνεμοι δε σταματούν και φέρνουν τη δροσιά στα πόδια σου.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Τήνο: 

1.Είναι νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται κοντά στη Μύκονο.

2.Είναι «ιερό» νησί. Πολλοί Χριστιανοι επισκέπτονται την Τήνο το καλοκαίρι για να προσκυνήσουν στον ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας. Θα δεις πολλά τάματα και πολλούς πιστούς να τα εκπληρώνουν.

3.Η Τήνος διαθέτει τοπικά εδέσματα που πρέπει να γευτείς. Ειδικά η άγρια αγκινάρα που καλλιεργείται στο νησί είναι τέλεια. Και τα τυριά του νησιού όμως είναι πεντανόστιμα.

4.Τα χωριά της Τήνου είναι πραγματικά στολίδια. Καρδιανή, Υστέρνια, Κτικάδο, Τριαντάρος-Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος είναι κάποια από αυτά που πρέπει να επισκεφτείς.

5.Οι 600 περίτεχνοι περιστερώνες που υπάρχουν στο νησί είναι έργα τέχνης και πρέπει να τους δεις από κοντά.

6.Το χωριό Βωλάξ θα σου κόψει την ανάσα καθώς θα αντικρίσεις ένα τεράστιο οροπέδιο με βότσαλα και πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο σφαιρικής αποσάθρωσης.

7.Υπάρχουν μονοπάτια στην Τήνο που είναι ιδανικά για πεζοπορία.

8.Στο νησί μπορείς να απολαύσεις τα extreme sports και να μάθεις πολλά.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.