Επίσκεψη αντιπροσωπίας της Europa Nostra στη Τήνο για τις ανεμογεννήτριες

Το Σάββατο 21 Ιουνίου το πρωί θα επισκεφθεί την Τήνο αντιπροσωπία της Europa Nostra και της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με στόχο την ενημέρωση για την υπόθεση των ανεμογεννητριών στο νησί.

Η Europa Nostra (λατινικά: Η Ευρώπη μας) είναι ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιά της Ευρώπης. Αποτελεί τη φωνή αυτού του κινήματος σε συναφείς διεθνείς οργανισμούς, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην UNESCO. Έχει συμβουλευτική θέση στην UNESCO και αναγνωρίζεται ως μη κυβερνητικός εταίρος.

Προσκαλεσμένοι της Μάγιας Τσόκλη, οι 33 σημαντικοί άνθρωποι του Πολιτισμού θα περιηγηθούν το πρωί στον Ταραμπάδο όπου ο φωτογράφος Αριστείδης Κοντογεώργης θα τους μιλήσει για τη μοναδικότητα των περιστερεώνων αλλά και τους κινδύνους που τους απειλούν. Στη συνέχεια η ομάδα θα επισκεφθεί την Καρδιανή όπου ο Δημήτρης Παυλάκης εκ μέρους του Δήμου Τήνου θα τους παρουσιάσει τα επενδυτικά πλάνα που απειλούν να αλλοιώσουν το τοπίο του νησιού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον Πύργο για μια επίσκεψη στο χωριό και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του ΠΙΟΠ που έχει εξάλλου βραβευθεί από την Europa Nostra. Μετά από ένα μπάνιο και ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα, το γκρουπ θα επισκεφθεί το Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» πριν επιβιβαστεί στο ιδιωτικό σκάφος με το οποίο ταξιδεύει.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.