Ό,τι αγαπούν και λαχταρούν τα παιδιά έζησαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 2oυ Δημοτικού Σχολείου, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 συμμετέχοντας στο πρώτο παιδικό φεστιβάλ «Βεγγέρα Fest» που διοργανώνεται για Τρίτη χρονιά στο φιλόξενο χωριό του νησιού μας, τον Φαλατάδο.

Τα παιδιά με τους συνοδούς τους κα Στέλλα Παρασκευά και κ. Νίκο Τσινόπουλο ταξίδεψαν στο χωριό και τον χρόνο με οδηγούς, τους άξιους διοργανωτές του φεστιβάλ και συνεργάτες τους κατοίκους του χωριού.

Μετά το καλωσόρισμα και τη διασκεδαστική γνωριμία στην είσοδο του χωριού ξεχύθηκαν σε ομάδες στα καθαρά δρομάκια του αναζητώντας «μαγνητικά στεφάνια» και αποκτώντας τα μετά από ευχάριστες δοκιμασίες.

Έτσι γνωριστήκαμε αβίαστα εργασίες που χάνονται στον χρόνο, τραγουδήσαμε, διασκεδάσαμε. Καταλήγοντας στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου πήραμε μια γεύση από το τοπικό έθιμο «το ρακιζιό», απολαύσαμε μια παράσταση κουκλοθέατρο από την καταπληκτική ομάδα Celesta Puppet Theater και γευτήκαμε τους υπέροχους λουκουμάδες από τις ακούραστες γυναίκες του χωριού. Παραδίδοντας τα μαγιάτικα στεφάνια στην πυρά επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία για την επιστροφή στο σχολείο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις..

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και συγχαίρουμε την υπεύθυνη ομάδα «της πρωινής Βεγγέρας» και ευχόμαστε να συνεχίσουν αυτό το υπέροχο ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.


2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.