Σήμερα ημέρα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου οδός Γ. Κοτζιά 3 στο Μαρούσι, ήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του  Δ.Σ. κ. κ. Καγιώργη Π. Γεωργία, Χατζής Νικόλαος, Χατζή – Καρατζά Μαίρη, Χατζής Βενάρδος, Καρατζάς Νικόλαος, Χρηστάκη Χρυσούλα, Καγιώργης Γαβ. Αργύρης, και το τακτικό μέλος  Βεντουρής Κωνσταντίνος, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την θλιβερή και αιφνίδια είδηση της κοίμησης του αγαπητού συμπατριώτη μας, μακαριστού Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου Πρωτόπαπα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του « Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου » αφού ενημερώθηκε για το θλιβερό γεγονός της αιφνίδιας απώλειας του Μακαριστού Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο Μακαριστός Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και συμπατριώτης μας Νικόλαος Πρωτοπαπάς, ήταν καταγόμενος από το χωριό Πλατιά της Τήνου.  Αναπνέοντας από παιδί την πνοή της Ευαγγελίστριας Τήνου, έγινε άριστος γνώστης της Θεολογικής Επιστήμης και πέρασε από εκκλησιαστικές θέσεις εξαιρετικής υπευθυνότητας.  Από τα πρώτα βήματα της θεολογικής μόρφωσής του και αργότερα της μοναχικής κλήσεως, της χειροτονίας και της διακονίας του, έμαθε τις καίριες εντολές του Κυρίου ώστε να καθοδηγεί και να διδάξει το ποίμνιό του με ευθύνη και σύνεση.  Βλέμμα καθάριο και ήρεμο, γλυκύ και σεμνοπρεπές, ανθρώπινο και καταδεκτικό, φωτεινό και χαρωπό, ανοιχτόκαρδο και απλό, χωρίς τεχνητές φωτοσκιάσεις και ψευτίσματα.  Και μέσα απ’ αυτόν τον διά βίου αγώνα δοκιμάστηκε και διακρίθηκε, αγωνίστηκε ποιμαντορικά και προσφερόταν καθημερινά.

Μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με πλούσιο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο.   Συγγραφέας πλήθος μελετών θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου, καθώς επίσης και δημοσιεύσεων άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά.
Σε όλους εμάς που τον γνωρίζουμε αφήνει παρακαταθήκη την πίστη του και την ευλογημένη νησιώτικη ύπαρξή του.  Λίγα λόγια και πολλά έργα, προσφορά στην κοινωνία, στην πατρίδα και στην οικουμένη.  Η μορφή του θα μείνει χαραγμένη την μνήμη μας και στη καρδιά μας!!!  Γλυκό να είναι το ταξίδι σου προς την Αιωνιότητα, εκεί όπου οι Άγγελοι άνοιξαν την αγκαλιά τους να σε υποδεχθούν!!!

Μετά τα παραπάνω το Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίσει το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1.-  Να παραμείνει κλειστή η αίθουσα και τα γραφεία του Συλλόγου και να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες επί ενναήμερο.
   
2.-  Να σταλεί το παρόν Ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος Μακαριστού Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου Πρωτόπαπα.                                                 
3.-  Nα δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο και στις ιστοσελίδες του Συλλόγου.

Μετά τα παραπάνω και επειδή δεν υπάρχει άλλο θέμα προς συζήτηση, λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται η παρούσα πράξη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.