Μια ομάδα σαράντα έξη ατόμων, ανάμεσά τους τρεις  Μαριανοί μοναχοί, εμψυχωτές και βοηθοί γεύονται αυτές τις ημέρες «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», φιλοξενούμενοι στο εξοχικό κέντρο των Μαριανών αδελφών στην Κολυμπήθρα της Τήνου.

Χθες  Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, το πρόγραμμά τους προέβλεπε περίπατο με τα πόδια και με πούλμαν στο χωριό Κουμάρο και  στην παραλία των Κιονίων. H εξόρμηση αυτή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας και ολοκληρώθηκε με προσευχή στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Νικόλαος και αφού τους καλωσόρισε και τους συγχάρηκε για το πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμα της παραμονής τους στο νησί της Τήνου τους διάβασε την περικοπή 10,13-16 του κατά Λουκάν  Ευαγγελίου στην οποία ο Ιησούς λέει: «Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα».Ο Σεβασμιότατος σε μία σύντομη ομιλία του υπενθύμισε στους παρόντες εφήβους, νέους και νέες, εμψυχωτές  και υπεύθυνους της φιλοξενίας ότι αυτά τα λόγια του Ιησού είναι διαχρονικά. Μη ξεχάστε στη ζωή σας, τους είπε,  ότι ο Κύριος και σήμερα  και πάντοτε επαναλαμβάνει σε όλους μας αυτά τα τόσο όμορφα και γεμάτα στοργή και αγάπη του ευαγγελίου: «….τότε πήρε τα παιδιά στην αγκαλιά του και τα ευλογούσε».

Στο τέλος τους ευχήθηκε καλή επάνοδο στα σπίτια τους και να μην ξεχάσουν να επανέλθουν και του χρόνου στο νησί της Τήνου με την ευλογία του Θεού για να γευθούν και πάλι «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Η υπεύθυνη του ναού είχε φροντίσει και είχε ετοιμάσει ένα  δείγμα της Τηνιακής φιλοξενίας με φρέσκους λουκουμάδες και δροσερό νερό.

www.kantam.gr


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.