Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου συζητήθηκε η «Ρύθμιση Κυκλοφορίας και Πεζοδρόμησης τμήματος χερσαίας ζώνης Λιμένα Τήνου».

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Τήνου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε: "Κύριοι συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε κατά τη θερινή περίοδο χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται το νησί της Τήνου. Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών που βρίσκονται στο νησί σε συνδυασμό με τα χιλιάδες αυτοκίνητα, δημιουργούν έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο λιμένα της Τήνου, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η κατάσταση που διαμορφώνεται εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος. Για το λόγο αυτό προτείνω όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, να προχωρήσουμε στην πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού λιμένα Τήνου και συγκεκριμένα το τμήμα από το κατάστημα «Κουρσάρος» μέχρι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, το διάστημα από 12/7 έως 09/9/2019 κατά τις ώρες 20:45 έως 00:00. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της πεζοδρόμησης η προβλήτα Π1 να μένει ελεύθερη από ' σταθμευμένα οχήματα ενώ η Π2 να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης» Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, έκανε διαλογική συζήτηση και αποφασίζει ομόφωνα 

1. Εγκρίνει την προσωρινή πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού λιμένα Τήνου από το κατάστημα «Κουρσάρος» μέχρι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, για την περίοδο 12 Ιουλίου έως 08 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 20:45 έως 00:00, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων πολιτών, λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης πεζών και οχημάτων κατά το παραπάνω διάστημα, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.

2. Κατά τη διάρκεια της πεζοδρόμησης απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στην προβλήτα Π1 (έναντι ξενοδοχείου Ποσειδώνειο), ενώ η Π2 (Ακτή 'Ελλης) να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

3. Η απόφαση παραπέμπεται στο Λιμεναρχείο Τήνου λόγο αρμοδιότητας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.