Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, εκτάκτως συνελθών, σήμερον Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, μετά την αναγγελία της αιφνίδιας προς Κύριον εκδημίας του εκ Τήνου αοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, ψηφίζει ομοφώνως:

1 ο Να εκφραστούν οι συλλυπητήριες ευχές στον τοποτηρητή της χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

2 ο Να εκφραστούν συλλυπητήριες ευχές στους οικογενείς τού εκλιπόντος Ιεράρχου.

3 ο Να οργανωθεί σε κατάλληλο χρόνο στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ημερίδα αφιερωμένη στη ζωή, τη δράση και το συγγραφικό έργο του.

4ο Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ο γεννηθείς στην νήσο Τήνο κεκοιμημένος Μητροπολίτης Φθιώτιδος υπήρξε γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Μετά από τις εν Αθήναις Πανεπιστημιακές σπουδές του διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου και Ιεροκήρυκας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και Ναών της νήσου μέχρι το 1984, όταν μετακληθείς υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε Διευθυντής του θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας και Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη το 1996. Συνέγραψε πολλές μελέτες θεολογικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου με ιδιαίτερη αναφορά στη γενέτειρά του νήσο Τήνο. Σε επιβεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο Πρόεδρος 
Ευάγγελος Παρασκευάς Γκίζη

Ο Γραμματέας 
Ευάγγελος Καλογήρου 

Ο Ταμίας 
Αλέξανδρος Μέγκουλας 

Ο Αντιπρόεδρος 
Νικόλαος Διαμαντάκης 

Τα Μέλη  

Ιωάννης Κοντοφριός 
Γεώργιος Κουμεντάκης 

Παναγιώτης Κροντηράς

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.