Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα όμορφα μονοπάτια μας καθαρά και περιποιημένα. Ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τηνου δεσμεύτηκε και οπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια που έχουμε αναλάβει να είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλογου μας, καθαρίσαμε με άτομα που πληρώθηκαν από τον οβολό σας και την αγάπη σας, για να τα  προχωραμε και να πηγαίνουμε στον Ορμο Υστερνιων χωρίς εμπόδια.

Τα σκαλακια και ο πλακοστρωτος έτοιμα να τα προχωρήσετε και φέτος, να τα χαρείτε εσείς και όλοι οι περιπατητες που θα επισκεφτούν τον οικισμό των Υστερνιων και την Τήνο, γιατί πρώτο και τελευταίο μέλημα μας ειναι να διαφυλαξουμε ότι μας παρέδωσαν οι παλιότεροι Υστερνιωτες.

Παρόλο λοιπόν που στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμος Τήνου στις 3/7/2019  με Συλλόγους του νησιού μας και ιδιώτες, για την οργάνωση και φροντίδα των Μονοπατιών της Τήνου, Tinos Trails ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τηνου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί υποστηρίξαμε  με πεισμα και θέληση την πρωτοβουλία,κάνοντας την τηλεφωνική μας δέσμευση _Πράξη.

 «Υιοθετούμε» κάποια  μονοπάτια του εγκεκριμένου δικτύου και τα κάνουμε λειτουργικά, βελτιώνοντας όσο πιο πολύ μπορούμε τη διαδρομή. Επίσης αποφασίστηκε να οργανώσουμε δράσεις  ομάδικες που  θα είναι  πεζοπορικοί περίπατοι και καθαρισμοί, αλλά και άλλες  σχετικές με τα μονοπάτια,  ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι τις διαδρομές.

Ο Στόχος του εγχειρήματος  τoυ δικτύου των μονοπατιών να  «αγκαλιαστεί»  από την τοπική κοινωνία, να επεκταθεί, να αναβαθμιστεί, να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και να ξεκινήσει εξωστρεφείς δράσεις προβολής, κάτι που θα απαιτήσει και συνεχείς δράσεις συντήρησης, για τα επόμενα χρόνια, γιατί το έργο αυτό θα είναι ζωντανό και εξελισσόμενο για τα Υστέρνια και το Σύλλογο Υστερνιωτών έχει ήδη επιτευχθεί και αγκαλιαστει με αγάπη.
Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία της, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη και  τον υπάλληλο του Δήμου Τήνου Αναστάσιο Βιδάλη για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία μας παρέχουν σχετικά, κάνοντας και εμάς μέρος της μεγάλης αυτής ομάδας που μόλις δημιουργείται και έχουμε την πεποίθηση ότι θα ακολουθησουν πολλοί γιατί αξίζει να δίνουμε ζωή σε όλα τα όμορφα του νησιού μας.
Με σύνθημα μας "μπορείτε κι εσεις να έχετε ένα μονοπάτι υπό την επίβλεψη σας" σας παροτρύνουμε να προσπαθήσετε, θέληση και αγαπη χρειάζεται.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε οσους ακολουθήσουν.

Πραγματικά η εμπειρία και η χαρά που περνουμε από τον κόσμο δεν περιγράφεται!!!!
Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλες  τις εκδηλώσεις σας

Για το ΔΣ
του Συλλογου Υστερνιωτών Τηνου
Φραντζεσκα Δασυρα

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.