Κατά την επίσκεψη μας στα Δυο Χωριά, συναντήσαμε στην είσοδο του χωριού μια ανακοίνωση του τοπικού Συλλόγου (το Γλυστέρνι) που ενημερώνει τους κατοίκους - επισκέπτες του νησιού αναφορικά με τον καθαρισμό του χωριού κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

1. Να κλείνετε τις σακούλες με τα οικιακά απορρίμματα και να τις βάζετε μέσα στους κάδου σκουπιδιών και όχι έξω από αυτούς. 

2. Για τα ογκώδη αντικείμενα ή αυτά που δεν χωρούν μέσα στους μικρούς κάδους των απορριμμάτων, υπάρχει ειδικό μεγάλο κάδος 300 μέτρα πιο κάτω. Εάν για οποιαδήποτε λόγο αδυνατείτε να πάτε τα ογκώδη απορρίμματα σας εκεί, σας παρακαλούμε να μην τα αφήνετε μπροστά από τους κάδους, ώστε να μην φράσσετε η πρόσβαση σε ατούς. Αλλιώς εμποδίζονται όλοι να ρίξουν τις σακούλες με τα σκουπίδια τους μέσα, αλλά και οι υπάλληλοι καθαριότητας να αδειάσουν τους κάδους στα απορριμματοφόρα

3. Μην ρυπαίνεται και μην αφήνετε σκουπίδια στους χώρους μπροστά και γύρο από τα σπίτια σας. Ας θυμηθούμε τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας που διατηρούσαν τους χώρους καθαρούς χωρίς να περιμένουν άλλους να τους καθαρίσουν. 

4. Συνδράμετε οικονομικά την προσπάθεια μας. Τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε δεν αρκούν για να καλύψουμε το κόστος αυτής της δράσης. Αναζητούμε γι' αυτό τρόπους ενίσχυσης του ταμείου του Συλλόγου όπως είναι η διάθεση κάποιων ειδών (T-Shirt, καπέλων κλπ), η διενέργεια λαχειοφόρων αγορών κλπ

5. Λάβετε μέρος στις συλλογικές δράσεις καθαρισμού συγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων τις οποίες διοργανώνουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τις οποίες ανακοινώνουμε εγκαίρως.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.