Η Διοικούσα το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπή, συνελθούσα εκτάκτως επι τω θλιβερώ αγγέλματι της αιφνίδιου και αδοκήτου προς Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, του Τηνίου, εκφράζει την κατ’ άνθρωπον οδύνη της για την απώλεια του ευκλεούς γόνου της ιεράς νήσου Τήνου. 

Ο κεκοιμημένος Ιεράρχης γεννήθηκε στο χωριό Πλατειά της Τήνου. Πνευματικό παιδί της Μεγαλόχαρης, ανετράφη στον Πανίερο Ναό της και διετέλεσε Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τηνου (1975 - 1978) και Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Ναών της νήσου (1975 - 1984).

Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, δόκιμος και πολυγραφότατος συγγραφέας θεομητορικών, ιστορικών και λογοτεχνικών έργων και μελετών, με τη μεγάλη και πολυεπίπεδη ποιμαντική, ιεροκηρυκτική και κοινωνική του δράση, τίμησε την γενέτειρά του, ιερά νήσο Τήνο και την Εκκλησία.

Η Διοικούσα το ΠΙΙΕΤ Επιτροπή, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον πεπνυμένο Τήνιο Ιεράρχη, αποφασίζει ομοφώνως:

1. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες του Ιερού Ιδρύματος επί τριήμερο.
2. Να διατεθεί ποσό 2.500 €υρώ στην γενέτειρα Ενορία του Ιερού Ναού Γενεθλίου Θεοτόκου Πλατειών Τήνου.
3. Να διατεθεί ποσό 2.500 €υρώ στην Ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Υστερνίων Τήνου.
4. Να εκφραστούν οι συλλυπητήριες ευχές στον τοποτηρητή της χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και εις τους κατά σάρκαν συγγενείς του εκλιπόντος Ιεράρχου.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο. Σε επιβεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφεται ως ακολούθως.


Ο Πρόεδρος της Δ. Επιτροπής
† Ο Μητροπολίτης Σύρου- Τήνου
κ. Δωρόθεος Β΄

Τα Μέλη
Ευ. Σημαντήρης
Ευ. Βέρσαλης
Μ. Πρωτόπαπας
Ι. Πολατσίδης
Ν. Διαμαντάκης
Ευ. Καλογήρου
Εμμ. Παναγιωτάκης
Α. Μέγκουλας
Ι. Κοντοφριός

Ο Έφορος Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
Α. Ανταλής

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.