Από το Σάββατο 20 ιουλίου στο Τήνιον Ξενοδοχείο, στην αίθουσα τέχνης παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Βάλης Κολοτούρου “ο,τι μικρό και ομορφο”. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση στην Τήνο του έργου της Ελληνίδας  εικαστικού η οποία ζεί κι εργάζεται στο εξωτερικό. Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις  30 ιουλίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά, με ώρες 10.30 - 14.00 και 18.00 -22.00.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ακουαρέλλες,σχέδια και λάδια μικρών,κυρίως, διαστασεων  που αναφέρονται στον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Θέματα της ζωγραφικής της  Βάλης αποτελούν η αναζήτηση ταυτότητας,το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης ,η ανάγκη δημιουργικής ενασχόλησης ως αντίβαρο στον θάνατο….

Για τα έργα της η Βάλη χρησιμοποιεί ζωντανό μοντέλο ή φωτογραφίες που βρίσκει σε εφημερίδες και περιοδικά. Και τα δύο όμως αποτελούν ένα απλό ερέθισμα, αφού η Βάλη χρησιμοποιεί χρώματα αποκλειστικά της καλλιτεχνικής της φαντασίας κι ερμηνεύει το θέμα  kατά την προσωπική της άποψη

Βασικό χαρακτηριστικό των έργων της Βάλης Κολοτολυρου είναι τα έντονα και όμορφα χρώματα που συνθέτει η ίδια, καθώς και η “κίνηση” που εκπέμπει ενέργεια σε κάθε έργο.

Τα εγκαίνια της έκθεσής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019, 20:00-22:00

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.