Το ραντεβού με τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου Καρυάς για τη μεγάλη καλοκαιρινή μας εκδήλωση ορίστηκε στις 4 Αυγούστου και ώρα 20.00 στη γνωστή πλέον πλατεία Αγίου Ελευθερίου Καρυάς με θέμα «Ο Ξένιος εν Τήνω Ζεύς-Παλαιά ξενοδοχεία της Τήνου».

Εφημερίδα Φωνή της Καρυάς

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τα παλαιά ξενοδοχεία του νησιού μας αλλά και τη φιλοξενία που προσέφερε η πατρίδα μας και βεβαίως το νησί μας στο διάβα του χρόνου. Μυθολογία, αρχαιότητα και μεσαιωνικά χρόνια περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος, στην εισήγηση που έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο οικονομολόγος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας Ανδρέας Λεβαντής, με θέμα «Η φιλοξενία στο διάβα του χρόνου».

Η δικηγόρος κ Μαρία Σικ που θα μιλήσει για «Το Φάληρον της Τήνου: Η Τήνος ως τόπος παραθερισμού στις αρχές του 20ού αιώνα», θα μας μεταφέρει στην εποχή που η παραλία της Τήνου υπήρξε μια μικρογραφία του φαληρικού «Ακταίον» με περιπάτους, θεάματα, κέντρα αναψυχής, μουσική και άλλα. Ο κύκλος των ομιλητών θα κλείσει με τον ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Δανούση, με θέμα «Ο Ξένιος εν Τήνω Ζευς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εισηγήσεις θα συνοδεύονται από ανέκδοτες φωτογραφίες που θα μας μεταφέρουν στην όμορφη εκείνη εποχή. Μετά το πέρας της εκδήλωσης η διοίκηση του συλλόγου και η εφημερίδα «Φωνή της Καρυάς» θα τιμήσουν τον Καρυανό πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας «Τέχνη και Λόγος» κ Αλέξανδρο Λεβαντή για την προσφορά του στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Όπως έχει καθιερώσει ο σύλλογός μας, της εκδήλωσης θα προηγηθεί παράκληση στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει το καθιερωμένο τηνιακό κέρασμα με γλυκά και ρακί.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.