Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ -Τ/Χ πλοίου στην Τήνο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ «SUPER EXPRESS» Ν.Π. 12580, το οποίο είχε καταπλεύσει στην Τήνο εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου με 391 επιβάτες για συνέχιση του δρομολογίου του, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του πρυμναίου αριστερού καταπέλτη αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SUPER EXPRESS» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα Ε/Γ – Ο/Γ «FAST FERRIES ΑΝΔΡΟΣ» και Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «PAROS JET» σημαίας Κύπρου.

Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ–Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στη Μύκονο

Ένας κάβος πρόσδεσης του πλοίου έσπασε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τον απόπλου από το λιμάνι Μυκόνου του Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ «SUPER EXPRESS» Ν.Π. 12580 με προορισμό το λιμάνι της Τήνου. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον πλοίαρχο ότι από την θραύση του κάβου τραυματίστηκε ένας 26χρονος ναυτικός του πλοίου, ναυτολογημένος ως ναύτης και ότι το πλοίο θα συνέχιζε τον πλου του για λιμένα Τήνου, ενημερώνοντας σχετικά την οικεία Λιμενική Αρχή για τη διακομιδή του τραυματία στο Κ.Υ. Τήνου.

Με τον κατάπλου του «SUPER EXPRESS» στο λιμένα Τήνου, ο ανωτέρω ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.