Μεγάλο αφιέρωμα στην Τήνο πραγματοποιεί η Free Press, Hellenic Mail. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αυθεντική και μοναδική

Η Τήνος, με πρωτεύουσα τη Χώρα, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στη Σύρο, τη Μύκονο και την Άνδρο. Η Τήνος είναι ένα ορεινό νησί, που όμως έχει και εύφορες πεδιάδες προς τις παράκτιες περιοχές. Το κλίμα της Τήνου είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Το νησί είναι γνωστό κυρίως ως τόπος προσκυνήματος, αποτελώντας ένα από τα ιερότερα κέντρα της Ορθοδοξίας. Εδώ βρίσκεται ο ναός της Ευαγγελίστριας, που προσελκύει μεγάλο αριθμό πιστών που καταφτάνουν για να προσκυνήσουν στο ναό την περίφημη εικόνα της Μεγαλόχαρης. Στο νησί, άλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες εκκλησίες, φανερώνοντας το ιδιαίτερο θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων.

Όμως η Τήνος είναι ένα εξαίσιο,αυθεντικό Κυκλαδονήσι με μοναδικές φυσικές ομορφιές και υπέροχες θάλασσες, ενώ ιδιαίτερα γοητευτικά είναι τα πολλά μικρά χωριουδάκια του, που συνεχίζουν να ακολουθούν, σε μεγάλο βαθμό, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Εντυπωσιάζει ο μεγάλος αριθμός από περιστερώνες, κληρονομιά του βενετικού παρελθόντος της Τήνου, που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την έκταση του νησιού.

Δείτε όλο το αφιέρωμα:

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.