12/7/2019  Γλυπτική – Κεραμική  {θαλασσινές  Μεταμορφώσεις}
Pelias Life in Balance
Καθημερινά από τις 19.30 εως 22.00

Στην Τήνο έρχομαι αρκετά χρόνια. Είναι  το καταφύγιο μου. Η οσμή του θυμαριού καθώς ανεβαίνεις προς τα χωριά αυτού του νησιού καθώς  και η ηρεμία και η αισθητική του, είναι για εμένα πόλος έμπνευσης  και θεραπευτικής αρμονίας.

Mε αυτήν την έκθεση σε αρκετά έργα δίνω έμφαση στο κύμα  , το κύμα που αλλάζει, που πότε μας χαιδεύει πότε μας πονάει ..όπως η Ζωή.  Πόσο μοιάζουν η ζωή και η θάλασσα..- απρόβλεπτες κ οι δυο. Αλλάζουν απ την μια στιγμή στην άλλη.

Αυτή ακριβώς την κίνηση, την αδιάκοπη  συνεχή  ροή  θέλω να εκφράσω μέσα από τις θαλασσινές  Μεταμορφώσεις εμπνευσμένη απ τον αέρα του Νησιού αφήνοντας τον  επισκέπτη  ελεύθερο να «σερφάρει»  με την φαντασία του στο δικό του κύμα με την  δική του ροή,  σκιαγραφώντας την δική του Οδύσσεια  τόσο διαφορετική μα και τόσο όμοια μερικές φορές με του άλλου.

Εργα εκτός περιοριστικού πλαισίου όπως έτσι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε  την  ζωή μας χωρίς στερεότυπα και περιοριστικές φοβικές σκέψεις,  μα με τόλμη, δημιουργική δράση , και εμπιστοσύνη κυρίως εντός μας.


Η άποψη μου είναι ότι με μια στάση αποδοχής αλλά και ετοιμότητας στις απότομες αλλαγές του «καιρού» - Ζωής,  με Ευελιξία (όπως τα ψάρια), με Αυτογνωσία και Σοφία , μπορούμε να  είμαστε εμείς οι «καπετάνιοι» της Ζωής μας , ευτυχισμένοι  και Ελεύθεροι σαν τα θαλασσοπούλια μου, στο μονοπάτι που έχει ο καθένας μας επιλέξει.

Αυτό πιστεύω, κι αυτό είναι το μήνυμα της 3ης  ατομικής έκθεσης  μου στον εμπνευσμένο χώρο του Pelias  και στο πιο ευλογημένο νησί του κόσμου. Κι αν το μήνυμα δεν μεταφέρει την ίδια αίσθηση και τα ίδια συναισθήματα σε όλους, ζητώ απλά από τον επισκέπτη να το κρατήσει, όπως εκείνο ενός ταξιδεμένου μπουκαλιού στη θάλασσα.

Ελευθερια (Ερη) Χατζηστυλιανου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.