Πρωινές ακροάσεις στο Δημοτικό Ίδρυμα Κώστα Τσόκλη, συζήτηση περί του παρόντος αλλά και του μέλλοντος του ραδιοφωνικού μέσου από εκλεκτούς καλεσμένους που έρχονται ειδικά για το PolyPhoniK στη Τήνο, προβολές και η μεγάλη συναυλία του Theodore είναι οι σημερινές προτάσεις του Φεστιβάλ!!!Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Πρωινές ακροάσεις στο Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» (Είσοδος δωρεάν)

9.30-11:00.    Ακρόαση « Από τον πόλεμο στο Γιο» των François Pérache και Sabine Zovighian (ARTE Radio).

Έρευνα διαπροσωπικών σχέσεων, τεκμηριωμένη μυθοπλασία και τραγική κωμωδία, « Από τον πόλεμο στον Γιό» ανοίγει το κουτί των μυστικών της Ιστορίας και συγχρόνως των μυστικών μιας οικογένειας. Μετάδοση τριών επεισοδίων και παρέμβαση του François Pérache (Στα Γαλλικά, κείμενο στα αγγλικά, σύγχρονες μεταφράσεις στα γαλλικά και τα ελληνικά)

11.30-14:00.   Ένα πρόγραμμα ακρόασης: «Ελλάδα, Μία αιωνιότητα και μια μέρα» «Πείτε μας για την Ελλάδα.»

Την άνοιξη, το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης (Brest, Γαλλία), απεύθυνε έκκληση για ήχους που θα χρησιμοποιηθούν σε συνεδρίες ακρόασης στο PolyPhoniK. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ανθολογία.

Στο Θέατρο στον Κουμάρο

Όταν το ραδιόφωνο είναι ένας κόσμος αυτοτελής και δεν αποκλείει την εικόνα.

18:00-20:00       Ραδιομορφολογία: Διασταυρώσεις Ελλάδας και Γαλλίας Το ραδιόφωνο, η ακρόασή του, το μέλλον του, το παρελθόν του στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Διασταύρωση πληροφοριών για δύο ραδιοφωνικούς χώρους που συχνά αλληλοαγνοούνται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων στη χώρα τους δημοσιογράφων. Ή πώς το ραδιόφωνο, κατ ‘εξοχήν δημοκρατικό μέσον ενημέρωσης, και κατ’ επέκταση ο ήχος, μας μιλούν γι αυτό που είμαστε. Με τους Aurélie Sfez (France Culture, France Inter), Angelique Kourounis (ανταποκρίτρια της γαλλικής ραδιοφωνίας στην Αθήνα) Παύλο Τσίμα (SKAI), Προκόπη Δούκα (ΕΡΤ) και Μαρία Τσάκου (Amagi webradio). (Στα γαλλικά και τα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση).

20:00-20:30         Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

20:30-20:45    «Ardesia», μία ηχητική παράσταση της Chloe Despax .

Το έργο αυτό αποτελείται από ηχητικά τοπία που σχετίζονται με την κεντρικό ρόλο που παίζει ο σχιστόλιθος, στη καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού Sestri Levante, στη Λιγουρία. Συνοδεύεται από μαρτυρίες ανθρώπων από τη λεκάνη της Μεσογείου, διαφορετικών ηλικιών και γλωσσών που αγγίζοντας τη πέτρα φαντάζονται ένα τοπίο και το περιγράφουν. (πολύγλωσσο).

20:45-21:30    «Ένας παλιόκαιρος» Συναυλιακό ντοκιμαντέρ του Benoît Bories.
«Το 1939, ενώ τα στρατεύματα του Φράνκο προχωρούν, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί και Καταλανοί, Ρεπουμπλικανοί ή όχι, διασχίζουν τα σύνορα των Πυρηναίων για να καταφύγουν στη Γαλλία. Αυτή την απελπισμένη και αναγκαστική υποχώρηση, η Μερσεντές, η Φλορεάλ και ο Ζοακίμ την έζησαν και έφτασαν στην Γαλλία (Τάρν και Γκαρόν). Ο Ζοακίμ ήταν κλειδωμένος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Septfonds, που κινδυνεύει τώρα να μετατραπεί σε βιομηχανικό αχυρώνα…


21:30-23:00    Συναυλία του Theodore.

Ο Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με έδρα την Αθήνα και αξιοσημείωτη πορεία εντός και εκτός Ελλάδας. Η φήμη του ενισχύεται από τις συναρπαστικές ζωντανές του παραστάσεις, στις οποίες είναι έντονη η δυναμική του παρουσία. Συνδυάζοντας την κλασική σύνθεση με ηλεκτρονικά στοιχεία για να δημιουργήσει όμορφα, ατμοσφαιρικά και συχνά κινηματογραφικά κομμάτια, ο ήχος του Theodore χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ ηχητικό πεδίο. Η μοναδική μίξη επιρροών, του επιτρέπει ένα ευρύ πεδίο κίνησης από το μελαγχολικό, στο κλασικό και το post-rock, αναμειγνύοντας αιθέριες μελωδίες σε ένα καζάνι ψυχεδελικών ήχων.  Πρώτος σταθμός του “Summer Island Hopping” tour του Theodore, η Τήνος και το PolyPhoniK #1, για να συνθέσει το soundtrack των καλοκαιρινών μας διακοπών!

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Πρακτορείο Μαλλιάρη, το Tinos Beach, το Tutti Blu living space, την ARTIA SA, την εταιρία Podimatas Audiovisual, τους 40 εθελοντές που ήρθαν ειδικά για το PolyPhoniK από τη Γαλλία, τους κατοίκους του Κουμάρου και την καθολική Αρχιεπισκοπή για την παραχώρηση κάποιων χώρων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.