Είσοδος του λαγκαδιού

Είμαι η Αγγέλα Φωσκόλου Hays, γεννημένη στην Τήνο, με κάθε καλοκαίρι στην
Τήνο, αλλά εδώ και πέντε χρόνια μόνιμος κάτοικος, Χειμώνες και καλοκαίρια. Είμαι συνταξιούχος της Πολίτικης Αεροπορίας.

Όπως κάθε κάτοικος της Τήνου, έτσι και εγώ προσπαθώ το καλύτερο για το νησί μας. Πρέπει ο χώρος που ζω να πληρεί τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Για αυτό θέλω να σας παρουσιάσω την κατάσταση στο Λαγκάδι του Παπα, στα Κιονια που ίσως αγνοείτε. Είναι το μεσαίο λαγκάδι των Κιονιων και το μόνο που δεν εχει τσιμεντοποιηθει και που δεν επιθυμούμε την τσιμεντοποιηση του.  Όμως, με τις βροχές του περασμένου Χειμώνα τα νερά σήμερα, μέσα Ιουλίου, βρίσκονται να είναι στάσιμα σχηματίζοντας βούρκο σε πολλά μέρη του λαγκαδιού. Τα κουνούπια έχουν γεμίσει την περιοχή και είμαι σίγουρη οτι γνωρίζετε τους θανατηφόρους κίνδυνους που φέρουν τα κουνούπια.

Οι κάτοικοι κάνουν οτι μπορούν, όμως η αποξήρανση του λαγκαδιού είναι δυνατή μόνο από  τον Δήμο. Η περιοχή είναι τουριστική, με τουριστικές επιχειρήσεις μέσα στο λαγκάδι, σπίτια με πρόσβαση στο κεντρικό δρόμο με μόνη διέλευση μέσα από αυτό.

Οι κάτοικοι για πολλούς πολλούς μήνες περνούσαμε το λαγκάδι μόνο με υψηλές
μπότες. Σήμερα όμως είναι μέσα Ιουλίου και δεν επιτρέπεται η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μας
  • Δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύεται η υγεία κατοίκων και επισκεπτών.
  • Δεν επιτρέπεται να μη μπορούμε να περπατήσουμε μέσα στο λαγκάδι (μοναδική  πρόσβαση των κατοίκων) για να πάμε στην εκκλησία και στις δουλειές μας.
  • Δεν επιτρέπεται οι πελάτες των τουριστικών επιχειρήσεων να βλέπουν και να ζουν στην αποκρουστική εικόνα του βαλτομένου λαγκαδιού.
  •  Δεν αρμόζει στο νησί μας τέτοια εικόνα.
Κύριοι, θέλω να σας προσκαλέσω να έρθετε στην περιοχή των Κιονίων με το πολύ σοβαρό πρόβλημα της υγείας μας, και των κουνουπιών και της ζωής μας μέσα στο λαγκάδι. Ζητώ την άμεση αποξήρανση του λαγκαδιού. Ας μην γίνει η Τήνος «Μπέλλα, Μπέλλα» Χώρα και από μέσα Κατσιβέλα. Δεν ήταν έτσι η Τήνος. Είμασταν και θέλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε περήφανοι για το νησί μας και τα χωριά μας. Να μην καταστραφεί η ωραιότητα της Τήνου.

Αγγέλα Φωσκόλου Hays

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.