Παρασκευή 16/8, Έναρξη 21.00
Σκαλκώτας και Παπαδιαμάντης στα "ερείπια"

Ο Άρης Ρέτσος διαβάζει την μουσική γλώσσα του λάτρη των ερειπίων, με σκηνικό φόντο τους "Ελληνικούς Χορούς" τού Τηνιακού στην καταγωγή, ιδιοφυούς σύνθετη, Νίκου Σκαλκώτα.

Σε έναν ερειπωμένο χώρο της Τήνου ένας θρύλος του ελληνικού θεάτρου αναδεικνύει τους
μισοφωτισμένους ψιθύρους, τα μουρμουρητά και τους αναστεναγμούς των ταπεινών που
ζουν σε "ερείπια" δημιουργώντας μέσα σε αυτά τον μαγικό τους κόσμο.
Περάστρα - Είσοδος 10€, Προπώληση, Φοιτητικό, Ανέργων 8€




Σάββατο 17/8 Έναρξη 21.00

«Το αστήρικτον άγαλμα» «εύρον τον καλλιτέχνην … εντός υπογείου» ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΡΕΤΣΟ. Ένας θρύλος του ελληνικού θεάτρου αποδίδει κείμενα που αναζητούν την μορφή και το έργο του μεγάλου Τηνιακού δημιουργού. Αν τα κομμάτια των γλυπτών και των προπλασμάτων που κατέστρεψε ενώνονταν με τα κομμάτια της ζωής του ίσως να φτιάχναν την αρμονία και την ελευθερία των τελευταίων έργων του. Στην φωνή του Άρη Ρέτσου θα ακουστεί ο κατακερματισμός αλλά και η αρμονία της βασανισμένης ζωής και του έργου του. Πίσω από τις λέξεις θα ακούγεται να κυματίζει η μουσική του άλλου Τηνιακού, Νίκου Σκαλκώτα.
Επιλογή κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Άρης Ρέτσος, Στέλιος Πελασγός

Πύργος - Είσοδος Ελεύθερη



Κυριακή 18/8 Έναρξη 21.00
«Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι»

Μια μοναδική βραδιά με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Στέφανο Θωμόπουλο, στο πιάνο Θα ακουστούν τα έργα του συνθέτη: Για μια μικρή λευκή αχιβάδα, Ερημιά, Έξι λαϊκές ζωγραφιές, ο Καπετάν Μιχάλης. Μια βραδιά αφιερωμένη εξαιρετικά στους φίλους του Φεστιβάλ.

Λουτρά - Είσοδος 12€, Προπώληση, Φοιτητικό, Ανέργων 10€


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.