Εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια στους καινούργιους φοιτητές μας, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στις σπουδές τους, αλλά και στη ζωή τους γενικότερα.

Σίγουρα η επιτυχία αυτή είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν είναι και το τέλος, μιας και η εμπειρία αλλά και η πρακτική έχουν δείξει ότι δεν αρκεί μόνο να πετύχουμε μια αρχή, πρέπει να πετύχουμε και στη διάρκεια αλλά και στο αποτέλεσμα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος αλλά οι δυσκολίες κρίνουν τον άνθρωπο και δυναμώνουν τη θέληση μας. Όσο ψηλότερα βάζουμε τον πήχη τόσο ευκολότερα ανακαλύπτουμε τις δυνάμεις μας και τις δυνατότητές μας.

Όμως, και τα παιδιά που σήμερα δεν είδαν το όνομα τους στην πολυπόθητη λίστα επιτυχόντων, δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. Να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να κάνουν θετικές σκέψεις.

Και βέβαια όλοι, όσο και αν ανοίξουμε τα φτερά μας, ας μην ξεχνάμε τον τόπο μας, ας μην ξεχνάμε το μικρό νησί μας. Ας συνοδεύει τη σκέψη μας, ας μεγαλώνει την προσμονή της επιστροφής μας και ας μας γεμίζει με συναισθήματα προσφοράς και αγάπης.

Ο τόπος μας και η οικογένεια μας πρέπει να είναι πρώτα στην καρδιά μας και μετά στο μυαλό και στη σκέψη μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.