Η ξενάγηση θα γίνει το απόγευμα (17.30) της Δευτέρας, 12 Αυγούστου
Περιπατητική εκδρομή-Μικρή πεζοπορία και ξενάγηση στο Φάρο Λιβάδας.

Μετάβαση με ίδια μέσα και συνάντηση στο δρόμο της Λιβάδας πάνω από το Φάρο (αρχικά άσφαλτος και κατόπιν βατός χωματόδρομος), και εκεί που ξεκινά το μονοπάτι για το Φάρο.

- Αρχική μετάβαση στα διπλανά παλαιά ορυχεία μαγγανίου και στα ερείπια του κτίσματος των εργατών. Σχετική ενημέρωση από τον ιστορικό ερευνητή- συγγραφέα κο Κώστα Δανούση.

- Κατάβαση στο Φάρο (15 λεπτά, 450μ. απόσταση και 100μ. υψομετρική διαφορά από το δρόμο). Συνιστάται η χρήση αθλητικών υποδημάτων και μπαστουνιού για διευκόλυνση των εκδρομέων, καθώς και μπουκαλιών με 1.5 lt νερό.

Θα απολαύσουμε τη θέα από το Φάρο, θα βγάλουμε φωτογραφίες στο απογευματινό φως, θα δούμε το εσωτερικό του κτίσματος (δωμάτια, μωσαϊκό δάπεδο, τζάκι, κουζίνα, υδατοδεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού), τον συντηρημένο κλωβό, καθώς και το ανάγλυφο της τριήρους του Παναιτίου του Σωσιμένους στο προαύλιο. Θα ενημερωθούμε επίσης ποιες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο Φάρο από το 2018 και ποιες προγραμματίζονται άμεσα.

Σχετική ενημέρωση από τον ιστορικό ερευνητή- συγγραφέα κο Κώστα Δανούση και το μέλος των εθελοντών Μάρκο Αλβέρτη.

Πληροφορίες: 6974 814 871.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.