Κατά την σημερινή ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Τήνου (μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα), ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος ανέφερε μεταξύ άλλων στον λόγο του τα ακόλουθα σημεία: 

Η σημερινή ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου σηματοδοτεί και τυπικά την έναρξη μίας νέας αυτοδιοικητικής περιόδου για το νησί μας.

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους και τη συνεισφορά τους στο έργο του Δήμου, ανεξάρτητα από διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις για διάφορα ζητήματα.

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι όταν εκπροσωπείς μια μικρή κοινωνία, ειδικά σε ένα νησιωτικό δήμο πρέπει να σέβεσαι πάντα τη διαφορετική άποψη και να προσπαθείς να διαμορφώνεις ένα βασικό πλαίσιο αρχών και συνεργασίας με όλους.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε, να αντιπαρατεθούμε, να μιλήσουμε για όλους και για όλα.

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, μας εμπιστεύτηκε για να οδηγήσουμε το νησί μας στη νέα εποχή. Σε αυτή την εποχή, αυτό το οποίο μετράει είναι το αποτέλεσμα, που θα πρέπει να είναι ορατό και μετρήσιμο.

Και βέβαια το μέτρο της αξιολόγησης είναι η σοβαρότητα και η συνέπεια στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σκοπός μου είναι να διοικήσουμε Για τους Πολίτες, Μαζί με τους Πολίτες.

Για αυτό και σήμερα σας ανακοινώνω ότι την πρώτη εβδομάδα του κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, θα συνεδριάζει το Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των φορέων του νησιού, ώστε να διασφαλιστεί η ουσιαστική συνεργασία και η συλλειτουργία όλων μας, για το καλό του νησιού.

Όλοι πλέον θα έχουν λόγο και φωνή.

Όλοι θα ενημερώνονται, αλλά και θα καταθέτουν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις.

Επίσης θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς όλους, ότι ο Δήμος εκπροσωπεί το σύνολο του νησιού.

Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και παρακατιανοί.

Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.

Και βεβαίως σεβόμαστε και επιθυμούμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Και βεβαίως έχουμε όλοι τις δικές ιδέες μας και τις δικές μας πολιτικές προτιμήσεις. Αλλά δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Η Τήνος θα διεκδικήσει σε όλα τα επίπεδα αυτά που αξίζει….

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.