Το Σάββατο 24 Αυγούστου τελείωσε η εικαστική περιπλάνηση στο χωριό Μουντάδος, αφού η έκθεση 3 η Biennale με θέμα «Διασταυρώσεις» έριξε αυλαία. Στο Μουντάδο διασταυρώθηκαν 11 καλλιτέχνες από 3 Ηπείρους: Ευρώπη - Βόρειο Αμερική - Νότιο Αμερική, από 9 χώρες: ΗΠΑ – Καναδάς – Αργεντινή – Χιλή – Αυστρία – Ιταλία – Γαλλία – Βέλγιο - Ελλάδα. Ο κάθε καλλιτέχνης, με το δικό του ύφος και τεχνοτροπία, κατέθεσε την προσωπική εικαστική άποψη του για το θέμα της έκθεσης.

Ο Αμερικανός Kool Koor, σε μια performance έπαιξε με τα χρώματα, ζωγραφίζοντας το εσωτερικό μέρος της τσιμεντένιας στάσης των λεωφορείων που υπάρχει στον αμαξωτό δρόμο.

Περίπου 1000 άτομα διαβήκαν τα ωραία δρομάκια και καμάρες του χωριού μας για να δουν την έκθεση και έγραψαν τις απόψεις τους σε 36 σελίδες στο βιβλίο εντυπώσεων.

Αναφορές για την έκθεσή μας έγιναν στα: ΤINOSTODAY.GR (8 διαφορετικές δημοσιεύσεις), ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.gr ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων (2 δημοσιεύσεις), Embassy of Belgium in Greece and Cyprus, Art22.gr περί τέχνης ενημέρωση, ΤΑΜΑTAKI, CULTURE NOW.gr, GOLDEN STARS magazine, SEAJETS magazine (δύο δημοσιεύσεις), ΤΕΤRAGWNO.GR, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ…Οκτώ από τους έντεκα καλλιτέχνες ήρθαν στην Τήνο με τις οικογένειές του και τις παρέες τους. 27 άτομα διαμείνανε στα όμορφα χωριά μας. Ναι, γοητεύτηκαν από την φιλοξενία, την απλότητα και την αγάπη των ανθρώπων. Ένας εξ αυτών αναζητά ήδη σπίτι στην Τήνο. Ο Κool Koor ζήτησε να ξανάρθει το καλοκαίρι του 2020 για μία ατομική του έκθεση.

Τα έργα στη συνέχεια ταξιδεύουν για το Βέλγιο, όπου θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες, στη Galerie Martine Ehmer, 200 Rue Haute 1000 Brussels (www.martineehmer.com).

Πολλές ευχαριστίες στους βασικούς συντελεστές Mireille Liénard και Philippe Fraisse, στη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε όσους μας υποστήριξαν.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Με το καλό το 2021!!!

Σύνδεσμος των απανταχού Μουνταδιανών

Ηλίας Σιγάλας

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.