(...)

Από το καλοκαίρι του 2016 και μετά η Τήνος είδε μια τρομακτική αύξηση της τουριστικής ροής. Τα Κουφονήσια είχαν ξεκινήσει την ανοδική τους πορεία από το 2013, αλλά ήταν το 2017 που ο κόσμος έφτασε σε σημείο να υπερβαίνει κατά 7 και 8 φορές τους ντόπιους κάθε μέρα τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα πολύ ενδεικτικό νούμερο για την Τήνο είναι επίσης ότι έχει αυξήσει κατά τουλάχιστον 10.000 τις αφίξεις σε κάθε μήνα της θερινής σεζόν σε σχέση με το 2015. Κι αυτός ο αριθμός είναι ο ελάχιστος και αφορά τους πρώτους δύο μήνες της θερινής σεζόν και τον τελευταίο. Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο μιλάμε για πάνω από 25.000 κόσμο επιπλέον σε σχέση με τα νούμερα του 2015.Κι αυτά τα νούμερα αποτελούν κατά προσέγγιση εκτιμήσεις, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή για κάθε άνθρωπο που κάνει απόβαση στο λιμάνι και διανυκτερεύει τουλάχιστον ένα βράδυ σε αυτά τα δύο νησιά. Το γεγονός ότι είναι προσβάσιμα μόνο με πλοίο δεν έχει επιτρέψει την πιο safe καταγραφή.

Στις περιπτώσεις όμως αυτών των δύο νησιών η αίσθηση δεν απέχει από την πραγματικότητα. Μια βόλτα στα social media να κάνεις, είμαι βέβαιος πως θα δεις πάνω από 10 άτομα να κάνουν story ή check in σε ένα από τα δύο. Αν δε βρεθείς κι εσύ Τήνο ή Κουφονήσια, τότε θα καταλάβεις ότι μιλάμε για δύο νησιά που γίνεται ένας χαμός.

Αλλά οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν είναι ούτως ή άλλως ο λόγος που γράφεται αυτό το κείμενο. Είναι κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πέρα από την υπεροχή τους σε παραλίες και κυρίως τα νερά που διαθέτουν, τα δύο μέρη είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι view masturbating, κοινώς…οργασμικά στα τοπία και τις θέες που προσφέρουν.

Η Τήνος με τα σπιτάκια της, τα χωριά της και τα Κουφονήσια με το χρώμα των νερών αποτελούν τη βάση της προσέλκυσης κόσμου. Έχοντας πια πατήσει πάνω σε αυτά τα εγγενή χαρακτηριστικά, τα δύο νησιά πλαισιώθηκαν με τα στοιχεία που ζητά ο τουρίστας. Μια νυχτερινή ζωή που να μην είναι των άκρων, πληθώρα επιλογών σε γαστρονομικές επιλογές και φυσικά τον κόσμο. Είναι αιτία κι αποτέλεσμα αυτό.

διαβάστε περισσότερα www.menshouse.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.