Αγαπητοί φίλοι κι αναγνώστες του "Κύματος", με χαρά σας ανακοινώνουμε πως από εχθές διανέμεται και κυκλοφορεί στην Τήνο το νέο, όγδοο στη σειρά, έντυπο τεύχος του free press περιοδικού μας.

Στο τεύχος αυτό κοιτάμε με θαυμασμό προς το παρελθόν.

Γυρνάμε το βλέμμα μας προς σοφές τέχνες και επαγγέλματα αιώνων που χάνονται και θαυμάζουμε την πρωτοπορία που συντελέστηκε από ανθρώπους που ήταν μπροστά από την εποχή τους.

Μαθαίνουμε για την πλούσια ξυλοναυπηγική μας παράδοση από έναν μελετητή του χώρου, τον Vangelis Koumarianos, με αφορμή μια διημερίδα πάνω στο αντικείμενο που διοργανώνει στις αρχές Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Ι.ΤΗ.Π, κάνουμε μια βόλτα στα στενά του νησιού και θαυμάζουμε την χαμένη τέχνη της χειροποίητης επιγραφής και μετά ταξιδεύουμε στα δύο γειτονικά μας νησιά, τη Μύκονο και τη Σύρο, για να κοιτάξουμε με δέος κάποιους τοπικούς γίγαντες: στη Mύκονο τον Μάκη Ζουγανέλη του θρυλικού "Remezzo", για τον οποίο μας μίλησαν με ιστορίες και αποκλειστικές φωτογραφίες τα παιδιά του, η Vanessa Zouganeli κι ο Constantinos Zouganelis) και στη Σύρο τον εντυπωσιακό της φάρο και το προτζεκτ που έκανε εκεί η εικαστική ομάδα Campus Novel αλλά και την πρωτοπόρα Συριανή οικογένεια Φουστάνου και τα καράβια της, τη "Δέσποινα" και τον "Παντελή" που έγραψαν ιστορία μετά τον πόλεμο και για τα οποία μας γράφει o πολύτιμος συνεργάτης μας, ο παντογνώστης συγγραφέας και ιστορικός Κώστας Δανούσης με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε το Greek Shipping Miracle.

Γυρνάμε στην Τήνο για να περιπλανηθούμε στα παλιά της σινεμά με τον φακό της Evelyn Foskolou και το συγκινητικό κείμενο της Marianna Kritikou κι έπειτα πάμε μια βόλτα στη φθινοπωρινή Παχιά Άμμο για να δούμε τον off-shore άνεμο στα κύματα, όταν το νησί έχει αδειάσει από επισκέπτες.

Τέλος, κλείνουμε το τεύχος με δυο θέματα σχετικά με την πολύτιμη αρχιτεκτονική παράδοση αιώνων του νησιού μας, που πρέπει να προστατεύσουμε: το ένα από τον Vasilis Benetos που διοργανώνει "αρχιτεκτονικές" βόλτες στην Τήνο και το άλλο από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Manuel Baud-Bovy, που παραχωρεί στο "Kύμα", σε πρώτη παρουσίαση, μερικά από τα αμέτρητα σχέδια απο περιστεριώνες που είχε κάνει όταν είχε επισκεφτεί το νησί το 1955.

Κεντρικά σημεία διανομής του εντύπου είναι το Tinos Surf Lessons στην Κολυμπήθρα και στη Χώρα το καφέ-μπαρ Cardoon_Tinos και το ταξιδιωτικό γραφείο της αθηνα μαρκουιζου. Διανομή έχει γίνει επίσης στα εστιατόρια Σαν το αλάτι / San to alati και Ήταν ένα μικρό καράβι., στο βιβλιοπωλείο Περι Τήνος, στην Manifactura Gallery , στο καφέ Ξέμπαρκο και στο καφέ-μπαρ Nero Tinos. Στον Τριαντάρο στο Τριανταράκι και στα Δύο Χωριά στο Παραδοσιακό καφενείο - εστιατόριο "Δυο Χωριά". Στον Άγιο Ρωμανό στο Archipelagotinos, στον όρμο Ιστερνιών στο εστιατόριο Mikri Massalia, στον Πύργο στο Dough&Shaker, το καφέ/μπαρ Αμπέρι - Amberi και το εργαστήρι του μαρμαρογλύπτη Petros Marmarinos. Τέλος, στον Πάνορμο, στα beach bar Rochari beach, Panormos Tinos και Saint Sea, Tinos.

Eυχαριστούμε θερμά όλες αυτές τις επιχειρήσεις για την πολύτιμη στήριξη τους καθώς και τους επίσης πολύτιμους συνεργάτες μας, φωτογράφους και συγγραφείς.

Χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο Αυγούστου!
--

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.