Λίγο πριν ο Αύγουστος μας πάει στη μεγάλη του γιορτή, ας πάρουμε εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από το πρώτο παιδικό φεστιβάλ Βεγγέρα fest, που πραγματοποιήθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο χωριό Φαλατάδος της Τήνου τον Ιούνιο.

Για δυο οι μέρες οι κάτοικοι του χωριού, σε συνεργασία με έμπειρους θεατρολόγους, μουσικούς και παιδαγωγούς άνοιξαν τις πόρτες των φιλόξενων σπιτιών τους και υποδέχτηκαν περίπου 85 παιδιά των δημοτικών σχολείων του νησιού, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

Με κεντρικό άξονα το έθιμο της Πρωτομαγιάς, που θέλει σε κάθε σπίτι ένα στεφάνι από λουλούδια και  του Αϊ-Γιαννιού του Φωταρά,  που ζητά το κάψιμό τους προκειμένου να αποχαιρετήσουμε την παλιά και να υποδεχτούμε τη νέα σοδειά  στήθηκε το φετινό πρόγραμμα.

Μπακίρια, κουρελούδες, κλωστές και ραπτομηχανές, λουκουμάδες και σταφύλια παιδικές φωνές και χρώματα γέμισαν τα σοκάκια μας φτιάχνοντας ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή αντάμωση!

Οι φωτογραφίες όπως κάθε χρόνο μέσα από τα μάτια και τον φακό της Evelyn Foskolou

Βεγγέρα fest 2019.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.