Το 11ο Jazz on Tinos ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Μια γιορτή μουσικής, έναν απόπλου για γνωστά και άγνωστα τζαζ ακούσματα, με το τρίο της Τάνιας Γιαννούλη να υπόσχεται στους ακροατές ένα «όνειρο αιωνιότητας» στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης (24/8), το Aegean Jazz του πολύπειρου Βασίλη Ρακόπουλου να παντρεύει τη μουσική του Αιγαίου με την Τζαζ (25/8), το Pibloctoq να προσφέρει τη μουσική ευφυΐα των νέων δημιουργών Γ. Παπαδούλη, Λ. Παπανικολάου και Γ. Μπερερή, και τους Brothers From Another Mother του ντράμερ Σπύρου Παναγιωτόπουλου να μας πλοηγούν από την Τζαζ του ’50 μέχρι το σήμερα (26/8).

Αυριανό πρόγραμμα

Έναρξη/ starts: κάθε βράδυ στις 9:30
Ελεύθερη Είσοδος/ Free Entrance

Tania Giannouli Trio

  • Τάνια Γιαννούλη: πιάνο
  • Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα
  • Κυριάκος Ταπάκης: ούτι
Η διεθνώς ανερχόμενη συνθέτρια – πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη και δύο ακόμη σημαντικοί Έλληνες μουσικοί, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), δημιουργούν ένα ξεχωριστό τρίο που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μιας μουσικής με ασυνήθιστη ενορχήστρωση, στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το τρίο έκανε την επίσημη πρεμιέρα του σε μια sold out συναυλία στο πολύ σημαντικό Jazzfest Berlin τον Νοέμβριο του 2018. Έδωσε συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο Jazz ahead στη Βρέμη. Το γερμανικό έντυπο περιοδικό JAZZTHETIK συμπεριέλαβε τη συναυλία του Βερολίνου στις λίστες με τα “best concerts of 2018” ενώ κριτικές για τις συναυλίες έγραψαν το αμερικανικό περιοδικό Downbeat, το γερμανικό Pianiste καθώς και το ελληνικό Avopolis.

Η μουσική της Τάνιας Γιαννούλη καλύπτει ένα αξιοσημείωτο εύρος και δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος, δεδομένου ότι αντανακλά πολλές και διαφορετικές παραδόσεις. Το σίγουρο όμως είναι ότι «η μουσική της προσκαλεί τον ακροατή σε ένα όνειρο αιωνιότητας» (Jazzspace).

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.