Κυριακή, 25 Αυγούστου
Ώρα: 21.30 / Είσοδος Ελεύθερη

Vasilis Rakopoulos Quartet: Aegean jazz

Βασίλης Ρακόπουλος: κιθάρα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο & πλήκτρα
Βασίλης Ποδαράς: τύμπανα

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά βασισμένη σε μουσικά ιδιώματα της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz.

Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010  στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τις επόμενες χρονιές συνεχίστηκε με καλοκαιρινές περιοδείες κυρίως στις Κυκλάδες. Το 2019 το Aegean Jazz project παρουσιάζεται με τρείς εξαιρετικούς μουσικούς που πλαισιώνουν την κιθάρα του Β. Ρακόπουλου. τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα, τον Γιώργο Κοντραφούρη στο πιάνο & πλήκτρα και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα.

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.