Δευτέρα, 26/8 στις 21.30:
Pibloctoq

Γιώργος Μπερερής: πλήκτρα
Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαδούλης: τύμπανα

Pibloctoq είναι η μορφή έκφρασης τριών νέων μουσικών με κοινά βιώματα και συνδετικό κρίκο την δημιουργικότητα. Βασικό πεδίο εξερεύνησης είναι οι original συνθέσεις των μελών. Ήχοι και αυτοσχεδιασμοί που θυμίζουν ευρωπαϊκή τζαζ , μουσικές της Μεσογείου, ελεύθερες φόρμες αλλά και πολύ εκρηκτικά σημεία που σε μαγεύουν.

Οι τρεις τους συνεργάζονται στενά τα τελευταία οχτώ χρόνια από τα πρώτα τους βήματα στο τμήμα τζαζ του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Πλέον ως απόφοιτοι ζουν και εμφανίζονται στην μουσική σκηνή της πρωτεύουσας όπου παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της τζαζ σκηνής.

Brothers from another mother

Φίλιππος Παππάς, τενόρο σαξόφωνο,
Παναγιώτης Καψαμπέλης, κιθάρα,
Ραφαήλ Μελετέας, πιάνο,
Περικλή Τριβόλης, μπάσο,
Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς.

Οι B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) ιδρύθηκαν από τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο. Το σχήμα αποτελείται επίσης από τους Φίλιππο Παππά (τενόρο σαξόφωνο), Παναγιώτη Καψαμπέλη (κιθάρα), Ραφαήλ Μελετέα (πιάνο) και Περικλή Τριβόλη (μπάσο).

Παρουσιάζουν τις προσωπικές συνθέσεις τους αλλά και κομμάτια από τις δεκαετίες του '50 και του '60, προσαρμοσμένα σε σχέση με την παράδοση και ταυτόχρονα με όραμα το μέλλον της mainstream τζαζ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.