Η τοποθέτησή του Δημοτικού Συμβούλου, Δημητρίου Βερσαλη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου, σε συνέχεια της επιστολή του προς τον εκδότη της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,
Επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά σ’ ένα θέμα που με αφορά προσωπικά, συγχρόνως όμως πλήττει εν συνόλω την ελεύθερη έκφραση και τους δημοκρατικούς θεσμούς αυτού του τόπου.

Όπως όλοι γνωρίζετε, στις αρχές του μήνα κυκλοφόρησε ένα επαίσχυντο για τον εμπνευστή του και καθόλα συκοφαντικό για το πρόσωπό μου δημοσίευμα, σε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αυτό, με το περιεχόμενο του οποίου θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ, βρίθει αναληθειών και είναι στημένο με τέτοιο τρόπο έχοντας ως μοναδικό σκοπό να με πλήξει πολιτικά. Συγχρόνως δε, ο χρόνος της δημοσίευσης του, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, γεννά ευλόγως πολλά ερωτηματικά για τον εμπνευστή του.

Αυτό όμως που με προβληματίζει ιδιαίτερα, όπως και όλους εσάς φαντάζομαι, είναι η διαρροή υπηρεσιακών εγγράφων του Δήμου μας στον ηλεκτρονικό Τύπο. Εγγράφων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα που αφορούν το άτομό μου και για τα οποία να είστε σίγουροι πως οι υπεύθυνοι αυτής της άθλιας πράξης θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο σημείο αυτό όμως ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει και η απάντηση που μου έδωσε δημόσια ο κ. Δήμαρχος Τήνου, σε επιστολή μου που είχε ως αποδέκτη τον εκδότη της εν λόγω ηλεκτρονικής εφημερίδας και όχι τον ίδιο τον κ. Σιώτο. Αυτό και μόνο το γεγονός δε σας κρύβω ότι μου προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Μια απάντηση που σίγουρα δεν αρμόζει σ’ έναν αιρετό που κατέχει ένα τόσο σημαντικό για τον τόπο μας αξίωμα και που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του μαθητή και διάδοχο του αειμνήστου Δημάρχου Σίμου Ορφανού.

Ένας υγιώς σκεπτόμενος πολίτης θα περίμενε από το Δήμαρχο Τήνου να προστατεύσει το κύρος και του Δημοτικού μας Συμβουλίου και κατ’ επέκταση και του ιδίου. Πράγμα το οποίο δεν έπραξε και προτίμησε για ακόμη μία φορά να ξεδιπλώσει τον αλαζονικό του χαρακτήρα με φληναφήματα, κοινώς αερολογίες.

Κλείνοντας θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μου, ανθρώπους που με στήριξαν αλλά και ανθρώπους που δε με στήριξαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της αθλιότητας και της αλητείας της εν λόγω κακόβουλης ενέργειας, έσπευσαν να μου δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να μου ζητήσουν να φτάσω την υπόθεση αυτή μέχρι το τέλος.

Θα ήταν τέλος παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της παράταξής μου όσο και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της συμπολίτευσης, οι οποίοι πλην ελαχίστων «φωτείνων» εξαιρέσεων κατέκριναν με το δικό τους τρόπο την ελεεινή αυτή συμπεριφορά.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.