Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενο από Κληρικούς και προσκυνητές οι οποίοι κατέφθασαν στο λιμάνι της Τήνου και ακολούθως στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου τους υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου και κήρυξε τον θείον λόγο θεολογικότατα και διδακτικότατα αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος υπό των Κληρικών της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης αλλά και εξ άλλων επαρχιών της Ελλάδος.

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο της Παναγίας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την φιλοξενία και για τη διευκόλυνση όλων των προσκυνητών.

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος ευσεβών προσκυνητών που συνεχίζουν να συρρέουν ώστε να προσκυνήσουν το περίπυστο εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.