Δράση Πολιτών Τήνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου αφήνοντας μας ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας ενώ παράλληλα ανέδειξε προκλήσεις και αδυναμίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από σήμερα μέχρι και το επόμενο ραντεβού μας. 

Η μάχη ενάντια στο φασιστική απειλή και όλες τις εκφάνσεις της για εμάς είναι ζωτικής σημασίας.

Το διήμερο φεστιβάλ αυτό, είναι αυτόνομο, αυτοοργανωμένο από κατοίκους μόνιμους και εποχιακούς, αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Τα έξοδα για την πραγματοποίηση του καλύφθηκαν αποκλειστικά από όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωσή του. Για να πάρει ζωή και υπόσταση, πέραν των ανθρώπων που έδωσαν τόσο χρόνο και προσπάθεια για την οργάνωσή του με φιλοξενίες, δρομολόγια και τηλέφωνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη και ανιδιοτελή στήριξή τους όσους συνεισέφεραν με αγάπη, φροντίδα και αυτοδιάθεση για την πραγμάτωσή του:

Τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες Mc Yinka, Twinsanity που με το πάθος για ζωή και τους δυναμικούς τους στίχους, ζέσταναν ρυθμικά την πρώτη νύχτα του φεστιβάλ, την Βαρβάρα και τον Popoman - Circo Pirata που γέμισαν με χαμόγελα την πλατεία του χωριού, την Venus Volcanism και την CALMDOWN που με τα ριζίτικα και ηλεκτρονικά τους synths μας ταξίδεψαν, την Neda που μαζί με τον Andreas Palmer μας έκαναν να χορέψουμε μέχρι αργά στο ολόφωτο ξέφωτο και τέλος τις Ακυβέρνητες Πολιτείες για την άμεση απόκριση και διάθεση των πάντα ενδιαφερόντων βιβλίων τους.

Όλοι τους, παρ' όλη την ταλαιπωρία που μπορεί να υπέστησαν, συμμετείχαν στο φεστιβάλ αφιλοκερδώς, έχοντας σαν μοναδικό κίνητρο την απέχθεια προς τον φασισμό και την αγάπη για ελευθερία, και τους ευχαριστούμε διπλά για αυτό. Από το νησί, το πρακτορείο "Μalliaris Travel", που μας διέθεσε τα εισιτήρια, το εστιατόριο "Ήταν ένα μικρό καράβι" για το γεύμα που μας προσέφερε, την ΠΕΦΟ Τήνου για το ρεύμα, την γειτονιά για την υπομονή της, τα χωριά της Καρδιανής και των Υστερνίων για την φιλοξενία και το κέρασμα, και όσους άλλους μας παρείχαν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η φασιστική απειλή συνεχίζει να υπάρχει, φασιστικά ιδεολογήματα αναπαράγονται καθημερινά γύρω μας. Η συνεχής αντιφασιστική πάλη, κρίνεται αναγκαία και επίκαιρη, και χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.