Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντά του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, αποτελούμενο από τα μέλη της πλειοψηφήσας αρχής, της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή συνεργασία για το καλό του νησιού μας. Το παρακάτω κείμενο θα θεωρήσετε ίσως ότι σας το παραθέτουμε καθυστερημένα λόγω της ημερομηνίας του γεγονότος που θα διαβάσετε.

Ο λόγος που δεν το δημοσιεύσαμε την ημερομηνία που θα διαβάσετε είναι ότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο και δεν θέλαμε να χαρακτηριστεί ως κείμενο που προσπαθεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019. Επίσης, δεν δημοσιεύτηκε αμέσως μετά τις εκλογές διότι αφορούσε πλέον στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αναλάμβανε τα καθήκοντά του την 1 η Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 15 Απριλίου 2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνεδρίασή του ήταν :

‘’ΕΓΚΡΙΣΗ ή ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΣΤΗΝ «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» στην θέση «Άγιος Ιωάννης ή Κωστέρα» της επαρχιακής οδού Νάξου-Χαλκείου & αγροτικών οδών «ΝΤΟΒΕΛΟ ή ΑΜΠΕΛΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ»’’.

Ο αγώνας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων των νησιών που εκπροσωπεί βρήκε στήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πλήρως καταρτισμένο και στηριζόμενο στη νομοθεσία πήρε ομόφωνη απόφαση και έβαλε φρένο στη δημιουργία της υπεραγοράς.

Πέρα όλων των άλλων στα οποία στηρίχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και πήρε αυτή την απόφαση, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο εξής :

‘’Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη: ….. ….. 10. Το άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η Διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους.’’ Και ερχόμαστε τώρα στην Τήνο μας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου της 15ης/06/2019 συζητήθηκε το θέμα ‘’Έγκριση χορήγησης άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου "Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών στην εταιρία ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. επί της οδού Λεωφ. Τήνου – Τριποτάμου" (νυν ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)..

Η εισήγηση του θέματος ανέφερε εκτός των άλλων τη δέσμια αρμοδιότητα του Δ.Σ. να αποφασίσει θετικά για το συγκεκριμένο θέμα και τις συνέπειες και τις κυρώσεις που θα είχε για το Δήμο μία αρνητική απόφαση είτε διοικητικές είτε νομικές.

Άραγε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νάξου εξαιρούνταν από τη νομοθεσία ή απλώς είχε το σθένος να βροντοφωνάξει ΟΧΙ και να στηρίξει την οικονομία των νησιών του ανεξαιρέτως συνεπειών και κυρώσεων ;;;;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο αγώνας του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων του νησιού δεν βρήκε στήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της δημιουργίας της υπεραγοράς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν είτε ΝΑΙ είτε ΠΑΡΩΝ. Μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος μέλος της πλειοψηφίας είχε το σθένος να ψηφίσει ΟΧΙ, ο κ. Γιώργος Τζες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εμείς οι Τηνιακοί εκλέξαμε για να διαφυλάττουν, να προστατεύουν και να προάγουν το νησί μας, ψήφισαν την καταδίκη της τοπικής αγοράς. Και φυσικά, δεν εξαιρούμε κανέναν, πλην του κ. Γιώργου Τζε, γιατί το ΝΑΙ είναι ΝΑΙ και το ΠΑΡΩΝ είναι ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ και ήταν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στο μηδενισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κατακρήμνισης της τοπικής αγοράς.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου ήταν ουσιαστικά ένα ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΝΑΙ στο μηδενισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κατακρήμνισης της τοπικής αγοράς. Δεν νομίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου είναι ένα Δημοτικό Συμβούλιο προς μίμηση για τη διαφύλαξη, την προστασία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου του ; ; 

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει το θάρρος, το σθένος και τη δύναμη να σταθεί στο πλευρό των Τηνιακών επιχειρήσεων και να παλέψει για την ανάπτυξη, την ευημερία και το καλό της Τήνου, ακόμα και αν χρειαστεί να πολεμήσει ενάντια σε γίγαντες και θηρία.

Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ | Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ | ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σας καταθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, ώστε να μπορέσετε να ενημερωθείτε και να έχετε πλήρη εικόνα των νόμων, των διατάξεων και των προϋποθέσεων καθώς και το σκεπτικό που οδήγησαν στην άρνηση αδειοδότησης της υπεραγοράς στη Νάξο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.