8 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή το χωριό μας γιορτάζει!!! Η μικρή μας εκκλησία στολισμένη τα γιορτινά της υποδέχεται τον κόσμο που ήρθε να τιμήσει το Γενέθλιο της Παναγίας.


Η καμπάνα ηχεί και η Θεία Λειτουργία τελείται με κάθε επισημότητα.


Μετά το τέλος της λειτουργίας όλο το εκκλησίασμα περνάει για ένα μικρό κέρασμα. Λουκουμάκι, ρακί, αναψυκτικό και γλυκό συνοδεύουν τις κουβέντες που έχουν ανάψει στο προαύλιο της εκκλησίας.Ο κόσμος σιγά σιγά μαζεύεται για το καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι στα σπίτια του χωριού. Συγγενείς και φίλοι, χαρούμενες παρέες απολαμβάνουν τους μεζέδες, το φαγητό, το κρασί. Και ενώ το μεσημέρι γεμίζει για τα καλά, μουσικές ξεκινούν και ακούγονται στα σοκάκια του χωρίου. Ο Οδυσσέας και ο Παναγιώτης ακολουθούν τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ανοιχτά σπίτια, μπαίνουν μέσα σε κάθε ένα από αυτά και αγκαλιάζουν τις παρέες με τις μουσικές τους. Χαρά, συγκίνηση, τραγούδι και χορός πλαισιώνουν τις παρέες.
Όλοι στην αυλή της εκκλησίας το γλέντι συνεχίζεται… Τα τραγούδια, οι αμανέδες και το γλέντι συνεχίστηκαν μέχρι της 8:30 το βράδυ και η χαρά πλημμύρισε τις καρδίες μας!!! Οι καμπάνες αντηχούσαν το μήνυμα της γιορτής μέχρι την ώρα που ο ήλιος κατηφόριζε στην δύση του ορίζοντα. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε στο μικρό μας χωριουδάκι με την μικρή του εκκλησία, μα με την τόσο μεγάλη του αγκαλιά που μπορεί να χωρέσει καθέναν που θέλει να περάσει απλά και όμορφα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.