Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με την κυρία Μαρία Ευθυμίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ έχοντας ως θέμα «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του». Η εκδήλωση ήταν μια διοργάνωση του σωματείου "Οι Φίλοι της Τήνου" και υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Σωματείου "Οι Φίλοι της Τήνου" κος Αλογοσκούφης, ο δήμαρχος Τήνο, Γιάννης Σιώτος, ο π. Νικόλαος Μαραγκός όπου μετέφερε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Δωροθέου Β΄ και τέλος ο πρόεδρος του ΙΤΗΠ, κος Ευάγγελος Γκίζης. Παρών η Έπαρχος Τήνου, Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Η καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου, αναλύοντας με την απαράμιλλη εκφραστικότητα της, το θέμα της διαλέξεως.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Η Μαρία Ευθυμίου, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και διδάσκει Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και φυλακές της χώρας. Μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις ομιλίες της και στις διαλέξεις της δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Στις διαδικτυακές πλατφόρμες οι θεατές ξεπερνούν τις 30.000. Η βραβευμένη, για την εξαίρετη πανεπιστημιακή της διδασκαλία, καθηγήτρια θα παρουσιάσει με το δικό της μοναδικό τρόπο, τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.