Ο χαιρετισμός του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου κατά την έναρξη του 11ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων που πραγματοποιείται στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στο ΙΤΗΠ από σήμερα, μέχρι και αύριο Κυριακή, 20 Οκτωβρίου. 

Οι πολύ μικρές, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας. Προωθούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη και εξασφαλίζουν την κοινωνική σταθερότητα. Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις είναι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν δύο στις τρεις θέσεις εργασίας. Τονώνουν επίσης το επιχειρηματικό πνεύμα και την καινοτομία και, κατά συνέπεια, διαδραματίζουν καίριο ρόλο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

Είναι καθήκον, έτσι, των τοπικών κοινωνιών να διεκδικήσουν καλύτερα υποδομές για να διευκολύνουν τους επαγγελματίες και ο δήμος οφείλει να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας πρωτίστως ένα ευνοϊκό περιβάλλον και δημιουργώντας παράλληλα υποστηρικτικές δομές.

Πιστεύοντας στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ο Δήμος πρέπει να είναι δίπλα και να αποτελεί πηγή έμπνευσης, να συνεισφέρει με όλα τα μέσα και να στηρίζει τους υφιστάμενους επιχειρηματίες, αλλά και τους εν δυνάμει επιχειρηματίες, τις γυναίκες, τις νέες και τους νέους και, γενικότερα, όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους στο σύνολό τους, να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να επιχειρήσουν. Είναι, άλλωστε, καιρός οι νέοι μας να λάβουν τις απαιτούμενες ευκαιρίες, τόσο από κεντρικές πολιτικές, όσο και από πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης,  ώστε να μπορούν να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τόπο τους

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές του συνεδρίου. Τα συμπεράσματα του, θα μελετηθούν και από εμάς ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και τη σκέψη μας αλλά και τη στρατηγική μας. Θα ήθελα τέλος να σας καλωσορίσω στον ευλογημένο αυτό τόπο και ελπίζω κατά την έλευσή σας, να ανακαλύψετε και εσείς κομμάτια της ιστορίας και της δυναμικής του

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.