Ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα από τις 24 του Οκτώβρη η μεγάλη γιορτή του θεάτρου, η 31η Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που φέτος λαμβάνει χώρα στη Ρόδο. Η συνάντηση θα διαρκέσει από τις 24 Οκτώβρη μέχρι 4 Νοέμβρη και κατά τη διάρκειά της είκοσι έξι ομάδες από δέκα τέσσερα νησιά του Αιγαίου θα παρουσιάζουν καθημερινά δύο ή τρεις παραστάσεις. Θα παρουσιαστούν έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ανάμεσά τους και παιδικά.

Παρών σε αυτή τη συνάντηση και η Θεατρική Ομάδα Τήνου "Θεατροποιείο" όπου παρουσίασε το έργο "Ελευθερία ... μια Ιστορία".  Η παρουσίαση του έργου έγινε το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου στο Κολλέγιο Ρόδου. Ένα θεατρικό με αφορμή ένα πολύ δύσκολο και δύσβατο θέμα όπως αυτό της κατάθλιψης.Μία εξαιρετικά σύγχρονη και έξυπνη σκηνοθετική προσέγγιση με μεγάλο σεβασμό στο πρωτότυπο και με μεγάλη ικανότητα προσαρμογής στην Ελληνική και δή στην Τηνιακή πραγματικότητα. Ένα θεατρικό που αναγνωρίζει και τοποθετείται απαλά και προσεγμένα στο χώρο και το χρόνο του αλλά ταυτόχρονα η πρωταγωνίστρια του μας χαρίζει στιγμές μεγάλης συναισθηματικής έντασης, τόσο χαράς όσο και μελαγχολίας. Είναι ωραία που κρύβεται μερικές φορές η τέχνη.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Βαμβακούση

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.